СБУ на Прикарпатті ліквідувала канал контрабанди наркотичних речовин


Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області перекрили контрабандний канал постачання в Україну наркотичних речовин.

У результаті спецоперації «на гарячому» затримано громадянина, який отримував пакунок з наркотичним засобом, переправленим з-за кордону, від приватного перевізника.  У нього вилучено 60 таблеток «Subutex», що містять наркотичний засіб бупренорфін, обіг якого в Україні обмежено.

Встановлено, що зловмисник налагодив постачання наркотичних засобів з країн Західної Європи в Україну. Переправляли наркотичну речовину приватні маршрутні перевізники, що не були обізнані зі злочинним задумом. Даний факт внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань. Судом затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України («контрабанда наркотичних засобів»). Цей злочин карається позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією предмету контрабанди та з конфіскацією майна.