СБУ підклала у франківську ОДА "вибухівку". Ніхто і не помітив


Днями Служба безпеки України провела навчання в Івано-Франківській ОДА.

Про це  під час сесії повідомив голова обласної ради Олександр Сич, пише кореспондентка Бліц-Інфо. За словами посадовця, працівники СБУ підклали в будівлі "вибухівку", але ні охорона, ні працівники адмінбудівлі не звернули на нього увагу.

«Ми вже маємо зауваження від СБУ. Вони проводили навчання і підклали нам муляж вибухівки. Весь день у нас простояв невідомий пакунок і ніхто не звернув на нього увагу. Я буду звертатися до голови ОДА, аби дати інструкції для охоронців, як і кого пропускати. Люди не повинні з великими торбами ходити поверхами, адже хто знає, що там може бути, аби верхній одяг залишали в гардеробі. Треба це опрацювати. Бо під час виборів буде багато охочих дестабілізувати ситуацію», - зазначив Олександр Сич.

Варто зауважити, що сьогодні сесія прийняла зміни до регламенту щодо обмеження права особи бути присутнім на засіданні.

"Право особи бути присутньою на пленарному засіданні ради може бути обмежено у випадку вчинення нею будь-яких дій, що перешкоджають роботі ради, її органів та депутатів, а також з метою недопущення протиправних дій (вчинення бійки, хуліганських дій, появи у нетверезому стані, викриків тощо). У таких випадках присутня особа може бути виведена із залу засідань працівниками уповноважених органів правопорядку", - сказав голова комісії з питань регламенту Михайло Торб'як.

Втім, депутатка облради Ольга Галабала зауважила, що у змінах варто чітко прописати за які дії, людину можуть вивести і хто приймає це рішення.

"Щоб не вийшло, що голова ради чи апарат сам буде вирішувати кого пускати", - сказала депутатка.

На це голова облради Олександр Сич зауважив, що пропозиція чітко прописати дії є слушною, але звинувачення в його бік є необгрунтовані.

«Ви так категорично заявили, ніби впевнені, що я чи апарат будемо обмежувати когось. До цього часу голова чи апарат не допускали людей до сесії? От і не вигадуйте. Коли одна з фракцій приведе багато людей і не відомо чи в них є зброя, хто за це буде відповідати? Я згоден, що треба детальніше прописати, але цей безлад продовжувати не можна на догоду чимось політичним амбіціям», - наголосив Сич.

У підсумку депутати підтримали правки до проекту рішення і рішення в цілому.

Як відомо, минулого року в обласній раді вже пропонували внести зміни до регламенту та обмежити право сторонніх осіб бути присутніми на сесійних засіданнях. Втім, тоді питання зняли та відправили на доопрацювання.