СБУ закликає прикарпатців поширювати котиків, а не кремлівську пропаганду


Після введення воєнного стану у вайбері, ватсапі, інстаграмі та фейсбуку росіяни запустили пропаганду, що поширює панічні настрої.

«Передзвонил только что в две войсковые части , один из подполковников ответил , цитирую». Далі вигадки про військовий стан та заклик до поширення інформації серед друзів та знайомих. Як визнають в прес-службі прикарпатського управління Служби безпеки України, українці це охоче поширюють, пише Бліц-Інфо. 

"Запуск чуток під час війни, в яких «правдива» інформація передається наче б то від імені військових – це така стара як світ технологія. Перші згадки про подібну хитрість належать до часів Македонського. Росія використовувала її в Афганістані, і у часи Другої Світової. 
В трамвай, наприклад, сідало двоє військових і починали напівпошепки перемовлятися. Зрозуміло, що люди, які їхали поруч, думали, що військовим краще відомо про стан речей на фронті. А раз шепочуться, - отже то якісь таємниці. Так СРСР поширював через агентів потрібну інформацію",
 - пояснює прес-офіцер У СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар. 

За словами речниці, в час війни, коли люди відчувають небезпеку, вони схвильовані, їм дуже хочеться все передбачити і володіти ситуацією. А крім того, здаватися обізнаними і повідомити іншим сенсаційну новину.  Таким чином кремлівська пропаганда поширюється зі швидкістю світла. 

"Але ж ми розумні і поламаємо росіянам їхню методичку! Не нагнітайте панічні настрої, не поширюйте брехню. Пересилай котиків, а не чутки!", - закликають прикарпатців в Службі безпеці.