Ще одна прикарпатська газета відмовилась друкувати програму "Інтера"


Вже четверта газета на Прикарпатті публічно відмовилась від друку програми "Інтера" на своїх шпальтах.

Приводом для такої заяви став скандальний концерт «Інтера» до 9 травня, де ведучий Андрій Доманський назвав «фашистськими злочинцями» героїв, іменами яких називають вулиці в Україні. 

ПІсля програми Нацрада пообіцяла позапланову перевірку каналу. У СБУ  ж вважають, що у висловлюваннях ведучих концерту Андрія Доманського та Анастасії Даугулє містилися ознаки пропаганди, яка створює викривлене уявлення про окремі аспекти історичного розвитку України та дискредитації сучасних процесів у державі, пов’язаних з декомунізацією та становленням національної ідентичності. Інші невдоволені концертом зауважують, що згаданий контент розпалює ворожнечу та закликає до підриву цілісності держави.

Відтак, наступного дня після концерту городенківська газета "Край" заявила, що більше не друкуватиме програму каналу. 

Світлина від Газета

За кілька днів схожу заяву зробили ще два прикарпатські видання - богородчанське "Слово народу" та франківський "Репортер". Сьогодні до громадського бойкоту телеканалу «Інтер» долучилась і газета "Галичина".

"З 17 травня у четверговому випуску газети ми припиняємо друкувати програму цього телеканалу  у зв’язку з його останніми випадами проти українства, продемонстрованими 9 травня, які, по суті, переповнили чашу терпіння кожного свідомого громадянина нашої держави", - зазначають на сайті Галичини.