Що читають франківці на вулицях міста?


А чи знаєте ви, що франківці обожнюють читати? Вони це роблять зазвичай в обідню пору або ж ввечері. За чашкою кави чи з’їдаючи чергове морозиво. У сквері Міцкевича, на літнику затишного кафе, йдучи по алеї Шевченка.

 Що ж вони так захопливо читають? —  запитували ми, пише Вежа.

Таша, 24 роки

“Я обожнюю читати. Читаю дуже багато і купую в основному лише дуже товсті книжки. Мінімальна кількість сторінок, яку я читала останнім часом —  це 170, а ця —  700 з чимось. Беру я товсті книжки, бо читаю їх за день, або за півтора. Єдине, що багато грошей йде на книжки, а електронну книгу —  просто не визнаю. Цю книгу я купила, бо я зайшла в книжковий магазин, а я жахливий книжковий шопоголік. Я не можу без книжок просто. Зараз читаю Солу Беллоу, “Дар Гумбольдта”. Мені сказали, що це детектив. Я зараз на 241 сторінці і до сих пір до детектива не дійшло. Сподіваюсь я до нього дійду. Всюди читаю книжки, деколи находу, коли їм, коли готую їсти. Я не знаю, коли їх не читаю. Ні, я їх не читаю, коли сплю.”

Катя, 23 роки

"Читаю, бо заставив чоловік. Я люблю взагалі читати книжки, але ми почали дивитися разом серіал “Гра престолів”, а я перед тим як дивитися —  мушу прочитати. Першу частину прочитала — серію подивилася. Тепер от читаю другу.”

Микола, 19 років

“Я навчався в ЗОШ №16, там я вирішив піти в юридичний. Все, тепер буду юристом. Звертайтесь на майбутнє. Ця книжка надзвичайно цікава. Це “Цивільний кодекс України”. Тут дуже багато потрібного знайшов для моєї майбутньої професії. Найбільше мені сподобався розділ про право інтелектуальної власності на торгівельну марку.”

Анастасія, 33 роки

“Загалом, цю книжку “За лаштунками імперії Мюльє”, авторства Бертрана Гобена мені порекомендував мій чоловік. Ми часто читаємо про біографії або історії якихось цікавих людей, які відкрили успішно власну справу, або ж чимось прославилися, чи якийсь винахід зробили. Завжди історії таких людей надихають, зацікавлюють. Дуже цікаво викладене у книзі саме життя і як вони дійшли до цього успіху. Це про власників мережі “Ашан”.”

Дарина —  книжкова консультантка

“Зараз після “Книжкового Арсеналу” багато новинок запитують, як з дитячої, так із дорослої літератури. З дитячих, наприклад, користується популярністю книга “Улюблені вірші. 3-й том”, видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ».  Дорослі цікавляться бізнес-літературою, мотиваційною. Такої літератури є багато на наших полицях. В топі зараз: книга Марка Менсона “Витончене мистецтво забивати на все”, Дена Брауна “Джерело”, Доржа Бату “Франческа”, Роддама Джорджа “Це Ван Гог”. Щодо, франківських письменників, то часто запитують “Коханці юстиції”, Юрія Андруховича. Ще в Ольги Деркачової нещодавно вийшов роман “Дім Терези”, за нього теж часто запитують і купують. Я зараз читаю Дару Корній “Чарівні істоти українського міфу”. Це така своєрідна енциклопедія українських міфологічних істот. У нас нещодавно з’явився такий стенд, де наші працівники виставляють книги, які читають . Додаємо, якщо щось паралельно починаємо читати, або ж забираємо, коли дочитали.