Що їсти, щоб побороти похмілля: поради дієтологів


Час шалених святкувань і грандіозних новорічних вечірок лише розпочався! А майже жодна вечірка чи родинне застілля не будуть обходитись без алкоголю. Якщо ж ви все-таки випили зайвого, то зранку потрібно правильно поснідати, щоб добре себе почувати протягом усього дня.

Відмовлятися від сніданку після того, як ви перебрали з алкоголем, не варто. Навіть якщо ви будете снідати після обіду. Наступного дня варто трохи пожаліти себе і відмовитися від вживання продуктів, які перевантажують печінку, підшлункову залозу, жовчний міхур. Крім того, всі обмінні процеси наступного дня уповільнені, а в організмі порушений електролітний баланс, пише 24 канал

У підсумку це проявляється головним болем або важкістю в голові, нудотою, розладом травної системи. І впоратися з цими наслідками, які називаються похміллям, допоможе правильний сніданок.

Відомі дієтологи пропонують свої варіанти ідеального сніданку, який допоможе впоратися із наслідками похмілля.

Провідний дієтолог Harley Street Сlinic Rhitrition Ріанон Ламберт радить щодня випивати близько двох літрів води і в похмільний день винятків не робити. У меню після вечірки також варто додати освіжаючий смузі і поживну кашу з горіхами і ягодами.

Спеціаліст по харчуванню в компанії Freeletics Катаріна Кайсер вважає, що вуглеводи є обов'язковими в післяалкогольному меню. Щоб запустити процес детоксикації, варто приготувати зелений смузі та випити кокосової води. Обов'язково додайте до сніданку вуглеводні страви – наприклад, картоплю або бобові.

Дієтолог в Weight Watchers Стефані Вільямс вважає, що в свій післяпохмільний раціон необхідно додати омлет, авокадо і тости. І радить завжди мати склянку води під рукою.

Лікар Емма Дербішир радить їсти зранку каші, тости з яйцем або рибні котлети.