Що їсти, щоб подолати депресію


Американські науковці знайшли простий засіб боротьби з депресією. Експерти визначили, що вживання в їжу свіжих фруктів, овочів і цільнозернових продуктів знижує ризик психічного розладу.

Вчені прийшли до такого висновку після проведення шестирічного експерименту зі спостереженням за людьми похилого віку, пише 24 канал з посиланням на портал EurekAlert.

Учасників розділили на три основні групи відповідно до харчування за DASH (дієтичний підхід до припинення гіпертонії), середземноморської та традиційної західної дієт.

Як показали результати, ризик виникнення депресії був нижче у представників групи, які харчувалися переважно продуктами, що входять в раціон при дієті DASH (фрукти, овочі та знежирені продукти).

Натомість найвищий показник виникнення депресії був у тих учасників, які харчувалися по західній дієті, яка характеризується високим вмістом червоного м'яса.

За словами експертів, їх робота не доводить, що дієта DASH повністю захищає від психічного розладу, а лише демонструє певний взаємозв'язок.

Що таке DASH?

Дієтичний підхід до припинення гіпертонії. Цю дієту вважають найефективнішою з усіх визнаних на території США. DASH передбачає відмову від солі і цукру, а також від жирних продуктів.