Що отримують діти пільгових категорій в Івано-Франківську


В івано-франківських закладах освіти навчається 8,5 тисяч дітей пільгових категорій. Вони користуються низкою соціальних гарантій, які забезпечує місто.

Одна з таких – безкоштовне гаряче харчування. До прикладу, у 2016 році його надавали майже 3000 дітей на загальну суму близько 6 млн. грн. А вже цього року у франківських школах безкоштовно харчується майже 7000 дітей і коштує це близько 17 млн. грн., інформує пресслужба міського голови.

Директор департаменту освіти і науки Ігор Максимчук розповів, що в Івано-Франківську здобувають освіту 673 дитини з інвалідністю. Щоб забезпечити їм доступну освіту, в місті створено 98 інклюзивних класів та 53 інклюзивні групи у дитсадках. Також працює спеціалізований заклад для навчання дітей з особливими потребами – навчально-реабілітаційний центр. Там навчається 4 дошкільні групи, де виховується 17 дітей, та 20 загальноосвітніх класів, в яких навчається 142 дитини. А ще в Івано-Франківську запрацював сучасний інклюзивно-ресурсний центр, де вже отримали допомогу майже півтисячі діток.

Ще однією гарантією для дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування є те, що після випуску зі школи (9 чи 11 клас) вони отримують одноразову матеріальну допомогу в розмірі понад 12 тисяч гривень. Також щорічно діти пільгових категорій отримують пільгові путівки на оздоровлення. Цього року до таборів та санаторіїв вирушило 8198 дітей.

Гарною традицією від служби у справах дітей є вручення портфелів зі шкільним приладдям для дітей окремих пільгових категорій. У 2019 таку допомогу отримали 65 учнів. А 159 учнів 1-9 класів, чиї батьки – учасники ООС з інвалідністю, поранені, багатодітні, отримали сертифікати на купівлю канцтоварів від департаменту соцполітики. Ще 117 учнів отримали матеріальну допомогу на придбання форми та шкільного приладдя від департаменту освіти.

«Направду, громаді слід опікуватись цими дітками. Ми намагаємось зберігати пільги та щороку організовувати якісь нові заходи. Департаменту освіти потрібно ретельно контролювати дотримання гарантій, особливо що стосується харчування дітей пільгових категорій в навчальних закладах. Бо до мене іноді приходять батьки із зауваження щодо цього», – підсумував Руслан Марцінків.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!