Що посадити на підвіконні навесні: Ідеї рослин і декору


Навесні так і хочеться свіжої зелені, яку можна буде зривати з підвіконня і відправляти прямо на тарілку, в смачний салат, багатий вітамінами.

Багато хто мріє виростити вдома якийсь «зелений сад», але купує насіння заморських салатів, виростити які в простих умовах біля вікна просто неможливо. Тому TOCHKA.NET радить звернути увагу на популярні рослини, які невибагливі в догляді і всього за 2-3 тижні будуть радувати вашого внутрішнього гурмана.

Петрушка. Одна із найбільш невибагливих рослин. Її можна навіть з грядки пересадити в горщик - петрушка чудово переживає пересадку.

Базилік. Ця рослина подібна до петрушки: лише кілька тижнів, і буде радувати ваше око і стіл.

Зелень на підвіконні

Кресс-салат. Невибагливий салат, який ще й дуже смачний. Рослина швидко виростає, тому її потрібно вчасно з'їдати - старе листя не такі смачне, як молоде. Салат можна виростити навіть без землі - досить кинути насіння у вологу вату!

Рукола. Головний секрет вирощування цієї рослини полягає в тому, що потрібно вчасно відщипувати бутони і віночки, на яких вони з'являються. В іншому випадку рослина всю силу віддасть квітам і стане занадто гіркою.

Зелень на підвіконні

М'ята і меліса. Ці рослини невибагливі, але висаджувати їх потрібно по одному кущику в горщик - інакше зелень просто не буде розвиватися.

Порада. Для вирощування зелені купуйте землю для розсади та овочів. Насіння саджайте на максимальну глибину 5 мм. Рясно поливайте і не забувай про хороше освітлення.