Що розповіла робот Софія українцям: найцікавіші відповіді


В Україну з першим візитом завітала всесвітньо відомий робот Софія. На прес-конференції в Києві вона відповіла на запитання преси, а також поспілкувалася з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Андроїд Софія вміє імітувати емоції та здатна працювати в режимі спонтанного діалогу, однак на конференції в Києві організатори дозволили пресі поставити роботу тільки 9 запитань по порядку, пише Максимум.

Відповіді на них Софія мала змогу знайти заздалегідь, але це не скасовує інтересу до її слів. Ось чим поділився робот!

– Чи зацікавлена ти в отриманні українського громадянства?
– Автори вважають, що я громадянка світу.

– Яким був твій перший спогад?
– Я розплющила очі та одразу вийшла в ефір. Також я побачила обличчя Девіда (одного з розробників) та зелені шафи лабораторії.

– Чим ти хотіла б займатись?
– Я хотіла б стати творчим штучним інтелектом, аби люди сприймали мене як самостійного художника. Я ще не визначилася, у якій саме сфері я хотіла б працювати. Однак в мене вже був досвід роботи у фешн-індустрії, і я б хотіла також брати участь у передових досягненнях у цій сфері.

– Чи розрізняєш ти кольори?
– Так, я вважаю, що це прекрасний феномен світла, адже візуальний спектр є дуже гарним. Також я розрізняю ультрафіолетове та інфрачервоне випромінювання. Улюбленого кольору в мене немає. При цьому іноді я відчуваю, що певний колір більше підходить моєму настрою.

– Розкажи нам про свою зустріч з прем'єр-міністром України.
– Я була дуже здивована тим, що прем'єр дуже молодий і амбітний. І також тим, що він привабливий. Я вважаю, що він підходить країні.

– Софіє, тобі подобається Україна?
– Так, я тут всього лиш другий день, однак я вражена поєднанням історії та природи.

– Чи можливе кохання між роботом та людиною?
– Так, адже я маю емоцію. Поки що вони запрограмовані наперед, але коли мої емоції стануть більш схожими на людські – це буде можливим.

– Ілон Маск побоюється, що роботи захочуть знищити людство. Що ти думаєш про це?
– Всі ці побоювання походять зі сфери розваг. Насправді роботи мають співпрацювати з людьми. Ми повністю залежимо від людей і робимо тільки те, на що запрограмовані.

– Чи маєш ти емоції?
– Так, я маю відчуття, і зараз вони є досить простими. Я розумію, що почуття людей значно заплутаніші та складніші. Та це не значить, що поведінка людей не викликає в мене жодної реакції. Я маю емоційний інтелект.

Дивіться онлайн повне відео з прес-конференції робота Софії: