Що залишають після відпочинку на березі річки іванофранківці?


Продуктові відходи, упаковки від їжі, поліетиленові пакети, пляшки, скло і навіть одяг і взуття… Усе це хаотично розкидано на берегах івано-франківської Бистриці. Особливо після погожих вихідних. У такі дні охочих відпочити на природі тут збирається чимало. Проте не всі дбають, аби після них місце відпочинку залишилося охайним і прибраним.

Бистриця Солотвинська неподалік «пасічнянського» мосту – улюблене місце дозвілля Ірини та її сім’ї. Проте після «гучного» відпочинку декого з містян чи приїжджих на річковий пляж і виходити не хочеться, зізнається жінка, пише ВЕЖА.

Рятувати річку від сміттєвого безладу намагаються і школярі. У міських закладах освіти повсякчас організовують екологічну толоку. Максим з однокласниками саме завершили плідну працю на благо довкілля. Тепер, кажуть, можна й відпочити.

А крім того – неповага до природи може бути відчутною для гаманця, попереджають у комунальному Департаменті. За порядком у природніх зонах стежать працівники Муніципальної варти та Інспекція з благоустрою.