Секретар Івано-Франківської міськради Микола Вітенко пропонує ДАІ нарешті облаштувати острівці безпеки на вулиці Івасюка


Секретар міської ради Микола Вітенко не розуміє небажання міської ДАІ облаштовувати острівці безпеки на вулиці Івасюка

Під час сьогоднішньої оперативної наради секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко знову ж звертає увагу на роботу правоохоронних органів міста, цього разу міського відділу ДАІ.

Так, Микола Вітенко заявив, що на перехресті вулиць Івасюка та Миколайчука вчора автомобіль ледь не збив людину. Ще місяць назад, під час засідання комісії з безпеки дорожнього руху, секретар міськради піднімав питання про необхідність встановлення чотирьох острівців безпеки вздовж вулиці Івасюка на найбільш небезпечних ділянках. Проте ДАІ міста не підтримали таку ідею.

Директор департаменту комунального господарства міста Михайло Смушак підтвердив слова секретаря та зазначив, що справді на комісії це питання обговорювалось і на думку міської влади облаштування цих острівців безпеки значно зменшило б рівень небезпеки на дорозі.

«У цілому світі практика доводить, що вулиці шириною понад 20 метрів, окрім пішохідних переходів, облаштовуються ще й острівцями безпеки. Це значно знижує ризики для пішоходів» - сказав Микола Вітенко.

Микола Вітенко попросив заступника начальника міського відділу міліції вияснити цю ситуацію зобов’язати ДАІ дати офіційне роз’яснення своєї позиції.