Семінар для аграріїв пройшов на Прикарпатті


Вчора відбувся семінар-навчання для керівників підприємств харчової та переробної галузі з Івано-Франківської, Тернопільської і Чернівецької областей на тему: «Нове законодавство. Офіційний контроль операторів ринку. Права та обов’язки комптентного органу та операторів ринку. Практичні аспекти».

У його роботі взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, департаменту агропромислового розвитку ОДА, головного управління Держпродспоживслужби в області, експерти з «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в України» та керівники харчових та переробних підприємств.

Департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації вживаються відповідні заходи забезпечення адаптації підприємств області до стандартів ЄС. З цією метою проводяться навчальні семінари з керівниками та спеціалістами підприємств з питань впровадження міжнародних стандартів ISO та HACCP, у тому числі із залученням європейських експертів.

Навчання проведено за підтримки міжнародного проекту Європейського союзу «SWECO».

Довідково:

НАССР передбачає заходи, що забезпечують необхідний рівень показників безпеки продукції в процесі її виробництва, причому саме в тих критичних точках технологічного процесу, де може виникнути загроза появи небезпечних чинників. Система дозволяє виділити всі потенційно небезпечні чинники у харчовому продукті та запобігти їх виникненню. Такі приклади запровадження системи в області вже є.