Семінар для вчителів фізкультури


14 березня у о 10:00 в приміщенні Івано-Франківського коледжу фізичного виховання відбудеться підписання меморандуму про розвиток спорту між міським головою Русланом Марцінківим та лідером Спортивного руху JuniorZ Олександром Педаном, а також пройде тренінг з інноваційних видів спорту для вчителів фізкультури.

Метою семінару є обговорення шляхів впровадження та популяризації нових видів спорту на уроках фізкультури та презентація варіативних спортивних модулів від національних федерацій. У навчальній програмі, затвердженої Міністерством освіти і науки на 2017-2018 рр. з предмету «фізична культура», можна обрати з 33 варіативних видів спорту. Тренінги від JuniorZ допоможуть вчителям не тільки розібратися із нововведеннями, а й покажуть на практиці як інтегрувати у навчальний процес новий спорт для дітей. Фризбі, петанк, флорбол, бадмінтон, самбо, чирлідинг – це лише частина можливих модулів фізкультури, які вже завтра зможуть викладати вчителі на уроках фізкультури.

Семінар проходить за підтримки міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, Міністерства освіти та науки України і спортивного руху Олександра Педана JuniorZ.

«Нове покоління більше цікавлять гаджети ніж спорт, а повинно бути навпаки. Рух JuniorZ пропагує інші підходи до занять фізкультури, бо часи змінюються і діти хочуть нові види спорту, сучасні активності та емоції. Разом із представниками федерацій ми хочемо докорінно змінити уроки фізкультури. Семінари від JuniorZ допоможуть вчителям зробити заняття цікавішими та адаптувати їх для дітей покоління Z. Разом із Міністерством освіти і науки України ми запрошуємо на тренінг усі школи Івано-Франківська таі області, усіх директорів, вчителів та батьків-активістів. Ми прагнемо, щоб дитина будь-якої статі, рівня підготовленності та стану здоров’я отримувала задоволення від занять, а не шукала медичну довідку та відсижувалася на лаві. Команда JuniorZ зробить усе можливе заради впровадження нових, актуальних для покоління Z видів спорту, які будуть доступні дітям і вчителям. Участь у тренінгу безкоштовна», – розповів телеведучий та лідер спортивного руху JuniorZ Олександр Педан.

У програмі тренінгу:
 

  • презентація видів спорту: чирлідингу, петанку, самбо, бадмінтону, флорболу, фризбі
  • виступ міського голови м. Івано-Франківськ Руслана Марцінківа
  • виступ лідера спортивного руху JuniorZ Олександра Педана
  • демонстративні тренування з кожного виду спорту
  • підписання меморандуму про розвиток спорту між міським головою Русланом Марцінківим та лідером Спортивного руху JuniorZ Олександром Педаном відбудеться о 16:00


Запрошені гості:
 

  • міський голова Руслан Марцінків
  • Андрій Боляк, президент Федерації чирлідингу та чирспорту України
  • Вадим Рогач, президент Національної Федерації самбо України
  • Юрий Чебан, представник Української Федерації літаючих дисків, досвідчений організатор спортивних турнірів та презентацій для школярів
  • Ольга Кошельникова, член правління Київського флорбольного клубу, гравець національної збірної з флорболу