Сенцова годують невідомою сумішшю - Денісова назвала факти


Українського політв'язня Кремля Олега Сенцова, який у травні оголосив безстрокове голодування у російській в'язниці, з 8 червня годують сумішшю з невідомим складом.

Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на зустрічі у парламенті з послами країн ЄС щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, повідомляє Укрінформ.

"Щодо Олега Сенцова, я би хотіла зауважити, що зараз наявна дуже суперечлива інформація щодо стану його здоров'я. І тому я би хотіла на власні очі побачити... У мене є така підозра, не тільки підозра, а є факт, і я хочу, щоб ви всі побачили цей лист, в якому пан Федотов (керівник ради при президентові РФ щодо розвитку громадянського суспільства і прав людини) чітко пише, що з 8 червня Олега Сенцова годують якоюсь сумішшю - ми не знаємо її складу", - сказала Денісова, звертаючись до європейських послів.

Вона звернула увагу представників країн ЄС на те, що від української сторони "приховують інформацію про наших громадян і про те, що зараз відбувається з Олегом Сенцовим".

Як повідомлялося, російські спецслужби затримали Сенцова в анексованому Криму в травні 2014 року. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угруповання і засудив до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії. 22 червня адвокат Сенцова повідомляв, що у його підзахисного проблеми з нирками та серцем, він перебуває у медичній частині.

Український омбудсмен Людмила Денісова 15 червня прибула до Росії, але їй не дозволили зустрітися з жодним із українських політв'язнів.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.