Середньовічна корабельня постане на березі міського озера в Івано-Франківську


Сьогодні у студентському просторі Paragraph відбулася презентація проекту "Середньовічна корабельня".

За задумом його авторів, на території міського озера розгорнуть просто неба справжню корабельню, інакше кажучи – майстерню з будівництва дерев’яних суден на кшталт відомих козацьких чайок, пише Галичина.

Втілити в життя такий проект планують уже наприкінці весни. Під час заходу презентували моделі великих, завдовжки з 16 – 17 метрів, човнів, які тут будуватимуть.

Модель човна, який будуватимуть в рамках проекту "Середньовічна корабельня" © Фото Роксолани Бабій
"Будування середньовічного корабля відбуватиметься лише із застосуванням природніх матеріалів, а також за технологіями давнини", – розповідає засновник проекту Назар Морозко.

За його словами, це буде водночас інтерактивний музей, у якому можна буде провести дозвілля самому чи разом із родиною: змайструвати вироби власними руками. Можна буде й доторкнутися до інших музейних експонатів.

Організатори дійства розповідають, що всі жителі й гості міста матимуть шанс долучитися до творення кораблів. А ще вони планують облаштувати ремісничі майстерні середньовічного типу із майстер-класами.

Ініціатива покликана привернути увагу громадськості до надбань культурної спадщини нашого краю, збільшити потік туристів та поглибити розвиток досліджень з історії кораблебудування на теренах України.