Шахраї викрали з картки франківця понад сто тисяч гривень, які він отримав на лікування сина


Чоловік вже після втрати коштів зрозумів, що його обдурили.

4 січня о 17:00 до поліції звернувся чоловік і повідомив, що його обікрали шахраї. Пояснив, що вони зняли з його банківської карточки 107 тисяч гривень, інформує прес-служба поліції в області. 

Ці гроші були на лікування хворому сину, з яким батько перебуває наразі у Києві. Адже у 10-річного франківця виявили пухлину головного мозку.

Невідомий зателефонував і, представившись спонсором з Польщі, який хоче допомогти дитині, наголосив, що чоловіку потрібно підійти до банкомату та зв’язатися з ним, щоб змінити деякі налаштування. Чоловік повірив і зрадів, що небайдужий хоче допомогти сину, тому навіть не зрозумів як змінив свій фінансовий рахунок. Опісля шахраї переказали кошти на поповнення букмекерської контори. У подальшому банківська карточка була заблокована, а 107 тисяч гривень зникли.

Потерпілий каже, що раніше телефонували шахраї і навіть після цієї ситуації дзвонили, але він розумів їх незаконні наміри, а тут не зауважив нічого підозрілого.

Наразі поліцейськими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 ККУ (Шахрайство). Триває перевірка кіберполіції.

Додамо, що на допомогу хлопцю створено спеціальні групи у мережах, а також розміщується інформація у засобах масової інформації, аби небайдужі допомогли врятувати життя дитині, перерахувавши кошти на вказані рахунки.

Наразі батько змінив рахунок і це вказав на офіційній сторінці в мережі, інші рахунки є недієвими, а дитина й досі потребує допомоги.