Шахраї виманили у прикарпатців значну суму грошей


Із заявою про зняття з банківської картки 35 000 гривень звернулася до поліції мешканка Долинського району.

Жінка повідомила правоохоронцям, що їй на мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, та представився працівником банківської установи. Невідомий повідомив, що з її банківським рахунком виникли проблеми та для їх вирішення необхідно конфіденційну інформацію карти, що заявниця і зробила. І як наслідок – з рахунку одразу зникли всі кошти – 35 тисяч гривень.

Цього ж дня до поліції за допомогою звернулась 28-річна мешканка Рогатинського району. Шахраї обдурили потерпілу за аналогічною схемою, зняли з банківського рахунку близько 17 000 гривень.

Інформація про вказані події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за ст. 190 КК України (Шахрайство). Триває досудове розслідування.

Поліція Івано-Франківщини звертається до громадян із проханням бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися ваші власні реквізити банківських карт. За жодних обставин не повідомляйте реквізити банківських карток, не розголошуйте термін її дії, код на звороті картки, зазвичай нанесений на полі для підпису.