«Шахтар» після розгрому залишив Лігу чемпіонів


Донецький «Шахтар» у домашньому матчі зазнав поразки від аутсайдера групи італійської «Аталанти» 0-3, і залишає Лігу чемпіонів.

Для виходу в 1/8 фіналу гірникам було досить утримати нічию, і щоб у другому матчі групи «Манчестер Сіті» вибив «Динамо» Загреб – конкурента «Шахтаря» за прохідне друге місце. «МанСіті» з цим завданням впорався (1-4).

А ось «Аталанті» потрібна була тільки перемога, команда з самого початку стала пресингувати. П’ятову вдавалося рятувати команду до 66 хвилини. Кастанья відправив м’яч у сітку, і після перегляду відеоповтору на предмет офсайду суддя підтвердив перший гол у ворота «Шахтаря». Через десять хвилин гірники залишилися в меншості – Додо отримав другу жовту картку. І вже на 80 хвилині Пашаліч збільшує рахунок 0-2. У доданий час на 90+4 хвилині крапку поставив Госенс, який перехопив пас Степаненка на П’ятова і відправив м’яч у ворота – 0-3.

Таким чином, «Аталанта» виходить в плей-офф Ліги чемпіонів, перебуваючи на останньому місці за тур до фінішу. А «Шахтар» вилетів в Лігу Європи.