Схему санітарної очистки міста створять в Івано-Франківську


Аби місто не потонуло в смітті. Перевізники твердих побутових відходів скаржаться, забудовники здебільшого не передбачають місця на сміттєві контейнерні майданчики. Як наслідок, власники нових квартир змушені виносити сміття далеко за межі дому.

У мерії розпорядилися створити спеціальну комісію, згідно із рішеннями якої містобудівні умови та обмеження не видаватимуть. Допоки не побачать схему розташування сміттєвих контейнерів, пише ВЕЖА.

Ще одна проблема перевізників ТПВ – небажання населення заключати із ними угоди. Зокрема, нині на балансі “АТП – 0928” – близько 85-ти тисяч особових рахунків. Договори підписано лише із кожним третім абонентом.

Щодо приватного сектору, то тут підприємство перейшло на контейнерну систему вивезення побутових відходів. Машина регулярно забирає сміття раз на тиждень. За такою ж схемою, але в два рази частіше працює сміттєприбиральна техніка в центральній частині міста. Та цього недостатньо.

Для кращої роботи перевізників ТПВ їм повинен сприяти Департамент соцполітики, розпорядився міський голова. Зокрема, у наданні інформації щодо кількості мешканців в квартирі чи приватному будинку.