Шість порад від Супрун, як зберегти зір здоровим


У середньому користувач гаджетів дивиться на екран монітору або телефону 150 разів на день, відтак, потрібно замислитися про здоров’я очей.

В.о обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у мережі Facebook радить дотримуватися деяких рекомендацій щодо здоров'я органу зору.

 Відволікайтесь від екранів

Смартфони, планшети та комп’ютери тримають наші очі в постійній напрузі, а це сприяє комп'ютерному зоровому синдрому (Сomputer Vision Syndrome, CVS), який виявляється у загальному погіршенні зору, сухості та почервонінні очей. Щоб захистити очі, візьміть собі за правило регулярно робити перерви та вправи.

Захищайте очі від сонячного проміння

Сонцезахисні окуляри потрібні не тільки як стильний аксесуар. Правильно підібрані окуляри з відповідним рівнем захисту від ультрафіолетових променів допоможуть зберегти ваш зір. Вплив ультрафіолету може спричинити печіння та пошкодження очей, та збільшує ризики появи катаракти.

Підтримуйте зір правильним харчуванням

Продукти, які покращують роботу серцево-судинної системи, також допоможуть захистити ваш зір. Оптимальна дієта містить мінімальне споживання насичених жирів і солі, вживання помірної кількості жирних білків, включаючи горіхи, насіння та бобові, а також велику кількість свіжих овочів, фруктів та цільного зерна.

Слідкуйте за загальним станом здоров’я

Хронічні проблеми зі здоров'ям можуть негативно впливати на ваш зір. Якщо у вас є діабет або підвищений артеріальний тиск, регулярно перевіряйте зір.

Регулярно перевіряйте зір

Регулярні огляди потрібні не тільки людям, у яких були раніше виявлені проблеми. Комплексна розширена діагностика допоможе виявити захворювання, які проходять безсимптомно. Для кожного кількість візитів до лікаря індивідуальна. Зазвичай це раз на 1-2 роки. Визначити необхідну кількість відвідувань для вас допоможе ваш лікар, залежно від сімейної історії захворювань очей та особливостей вашого організму і способу життя.

Вдосконалюйте свої щоденні звички

Фізичні навантаження, відмова від куріння, здоровий сон та зменшення стресу - допоможуть зберегти ваш зір. Пам’ятайте, що берегти зір складніше, ніж його втратити. Але однозначно варте зусиль.