Шість видів горіхів та їхні корисні властивості


У горіхах містяться ненасичені кислоти, які знижують рівень холестерину у крові, чистять судини і насичують організм поживними речовинами. Але важливо не переборщити, адже горішки – жирний продукт, який є важким для печінки.

1. Волоський горіх містить вітаміни B2, B12, A, D C, E, K та альфа-лінолеву кислоту, дуже корисну для нормалізації серцевого ритму, передає Foodandhealth.

2. Фісташки вважаються найсильнішим алергеном, тож їсти їх треба обережно – достатньо 30 грамів на день. Ці горішки містять вітаміни B6, Е та чимало міді, марганцю, фосфору. Корисні речовини горішків покращують склад крові, роботу печінки і знижують ризик розвитку хвороб серця і судин.

3. Арахіс багатий вітаміном B9, необхідним для нормального функціонування нервової системи, синтезу ДНК і РНК, а також – правильного функціонування мозку.

4. Мигдаль зі всіх видів горіхів містить найбільше кальцію, Також горіх має цінну клітковину та вітамін Е, які допомагають ефективно боротися із запаленнями в організмі.

5. Кешью містить фосфор, калій, кальцій, цинк, залізо, йод, мідь, марганець, селен, вітаміни А, В1, фолієва кислота, В6, В2, Е та жирні кислоти. А це майже усі безцінні поживні речовини, необхідні для організму. 

Горішки знижують тиск, рівень цукру у крові та холестерину, а ще чудово тонізують організм при занепаді сил.

6. Фундук або лісовий горіх містить всі необхідні людині амінокислоти, вітаміни групи B, А, С, Е, РР і залізо, якого більше, ніж у м'ясі.