Школа у Хриплині наполовину готова


Виклики та здобутки місцевої освіти в контексті державних реформ міський голова Руслан Марцінків та секретар міської ради Оксана Савчук обговорили з колективом Хриплинської школи.

Не секрет, що найбільше проблем виникає саме з фінансуванням галузі, адже минулого року місто компенсувало майже 100 млн. грн. до субвенції на зарплату освітянам. Як буде цього року – ще важко сказати, однак попри все не забувають про будівництво нових та ремонт наявних закладів освіти, йдеться на сайті міського голови.

Що стосується Хриплина, то тут ціль №1 – звести нове приміщення школи. Довгобуд, перший проект якого з’явився ще в 1987 році, почали активно будувати лише минулого року. Наразі підрядник виконує внутрішні роботи. Фінансування – переважно з міського бюджету, проте село долучається. Зараз виконання сягає близько 50%, але попереду ще чимало вартісних процесів.

Як розповів Роман Соколик, зараз у селі близько 300 дітей шкільного віку. Чинна школа може прийняти лише сотню, решта змушена їхати до міста. У новій передбачено 9 повноцінних класів і спеціалізовані кабінети хімії, фізики та інші.

Крім того у проекті є актова й спортивна зали. У чинній школі, підкреслила директор закладу Галина Куницька, таких немає. Ще однією перевагою стане те, що після будівництва закладу в селі надаватиметься повна середня освіта – до 11 класу.

«У 2016 році ми відкрили садок в Хриплині, який також зводився багато років. Але ми сконцентрували ресурси і закінчили будівництво. Така ж ситуація зі школою. Головне – бажання влади та громади і спільні дії. Ми націлені якнайшвидше відкрити нову школу», – завважив Руслан Марцінків.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegramInstagram та Twitter. Тільки найважливіші новини!