Школу-довгобуд у Космачі оновлюють


У Космачі Івано-Франківської області швидкими темпами добудовують другий корпус ліцею.

Другий корпус Космацького ліцею добудовують швидкими темпами. Уже оновлено фасад, проведено частину внутрішніх робіт. Є чорнова штукатурка, вентиляція, каналізація та освітлення, вікна і двері, пише Голос України.

Загалом проектом будівництва передбачено робіт на 14 мільйонів гривень. Десяту частину цих коштів на умовах співфінансування виділила Космацька ОТГ. Решта — з державного бюджету.

«Від початку створення об’єднаної територіальної громади в 2016 році взяли собі за першочергове завдання домогтися фінансування на добудову школи. Її почали зводити ще 30 років тому. Діти тісняться в одному корпусі, а їх маємо з навколишніх населених пунктів та Космача (чи не найбільшого села країни) майже 700. Старе приміщення ледь не підпираємо, і там у неналежних умовах навчаються молодші школярі. Доводилося оббивати пороги столичних кабінетів. Спочатку уряд виділив кошти на придбання обладнання, опісля була перша черга фінансування», — розповідає голова Космацької ОТГ Дмитро Бербеничук.

Отож невдовзі одне з наймальовничіших сіл країни стане не лише привабливішим, а й місцем достойного здобуття загальної освіти.