Школярі презентуватимуть Івано-Франківщину в Німеччині


До цієї країни з 16 червня виїде делегація прикарпатців, до складу якої увійдуть державні службовці, підприємці, фермери і навіть школярі.

Поїздка відбудеться за сприяння облдержадміністрації та фонду «Відродження Прикарпаття» у межах програми «Мости з Європою».

«Один із заходів такої програми – організація і проведення Днів України в німецьких школах, зокрема, у місті Радебергу», - зазначив голова фонду Володимир Гудима.

Про Україну та Прикарпаття іноземцям розповідатимуть учні Івано-Франківської ЗОШ№5 з поглибленим вивченням німецької мови Тетяна Голодрига та Роман Зіммхен.

«Мені надзвичайно цікаво вперше поїхати до Німеччини, подивитися на культуру цієї країни, познайомитися з однолітками, - поділилася Тетяна. – Хочемо розповісти про нашу область, перспективи євроінтеграції України».

Роман розповів, що вже неодноразово був у Німеччині та зокрема невеличкому місті Раденбергу, має там друзів, знає про традиції та особливості життя своїх німецьких ровесників.

«Зараз поїду, щоб презентувати область, покращити свої знання», - сказав школяр.

За словами директора ЗОШ№5 Ярослава Олексина, прикарпатський учбовий заклад, де навчаються Тетяна і Роман, упродовж років налагодив зв’язки з навчальними установами Німеччини, має угоди про співпрацю, здійснює обмін делегаціями вчителів і учнів. Школа - єдина в області після тривалої експертизи Центральної служби у справах шкільної освіти за кордоном при Міністерстві закордонних справ ФРН увійшла до програми DSD – шкіл. Отримані за цією програмою дипломи є свідченням високого рівня володіння німецькою мовою і дають право вступати без екзамену на знання німецької мови до вузів Німеччини. Вихованці ЗОШ№5 гідно представляють свій заклад на державному рівні та за кордоном. «Приємно, що наші прикарпатські діти презентуватимуть державу у Дні України в Німеччині. Найголовніше те, що вони мають усвідомити, яка на них покладається роль, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький. – Переконаний, це прекрасний виховний, патріотичний момент, а також хороший приклад для їхніх однолітків, майбутніх поколінь, для яких Європа вже буде відкрита».