"Шок від дикості людей": евакуйовані з Китаю українці відреагували на події в Нових Санжарах


Серед евакуйованих із Уханя виявилися 17 танцюристів з Кривого Рогу.

Українці, яких евакуювали з Уханя і привезли в Нові Санжари у четвер ввечері, були шоковані тим, як їх зустріли співвітчизники. Про це повідомив директор балетної трупи FashionPa з Кривого Рогу Володимир Богданов у Facebook, 17 підопічних якого опинилися серед евакуйованих, пише Уніан.

За його словами, у танцюристів немає високої температури та інших симптомів захворювання.

"Я директор FashionPa Ballet, мої 17 артистів з Кривого Рогу прилетіли з Уханя в Україну. Усі здорові, все добре, температури немає, симптомів немає. Є шок від дороги, негативу і дикості людей!" - повідомив директор трупи.

Керівник трупи зазначив, що дуже довго погоджували дату евакуації та місце заселення. Коментарі ЗМІ його команда не давала, щоб не нашкодити тим, хто повинен був прибути з Китаю.

"Я готовий поїхати до своїх і провести з ними час на карантині, мені не страшно!", – написав Богданов.

Як повідомляв УНІАН, у Нових Санжарах місцеві жителі зранку протестують проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі "Нові Санжари" в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На борту літака - 22 особи-члени екіпажу і супроводжувального медперсоналу, а також 72 пасажири. Серед евакуйованих українців - родина з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти.

О 19:50 колона автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію. Протестувальники кидали каміння в автобус каміння. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець. Всього приїхало сім автобусів.

У зв'язку з протестами місцевих жителів до Нових Санжар вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він також повідомив, що в там працюватиме оперативний штаб уряду. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що під час подій у Нових Санжарах дістали тяжкі поранення більш як 10 поліцейських.