Штаб ООС: бойовики порушують "тишу" по всій лінії зіткнення


За минулу добу бойовики 26 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

"Противник 26 разів вдався до вогню по наших позиціях. Підрозділи Об'єднаних сил стійко утримують займані рубежі, неухильно дотримуються режиму припинення вогню і не піддаються на провокації ворога", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, російські окупаційні війська продовжили по всій лінії зіткнення порушувати встановлене перемир’я. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих ділянках використовував озброєння БМП. Заборонена Мінськими домовленостями зброя не застосовувалась.

На Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. В черговий раз російські найманці вчинили провокацію в районі розведення сторін у населеному пункті Станиця Луганська відкривши вогонь зі стрілецької зброї.

На Світлодарському напрямку противник відкривав прицільний вогонь із автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів у районі населених пунктів Світлодарськ та Новолуганське. Одного військовослужбовця було поранено.

На Горлівському та Донецькому напрямках ворог виявив незначну активність, використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Під обстріли противника потрапили позиції в районі Південного та Авдіївки.

Неспокійно було на Маріупольському напрямку, де вже вкотре спостерігається велика кількість ворожих провокацій. У районі населених пунктів Широкине, Талаківка, Водяне російські найманці відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї, намагаючись змусити наших захисників відкрити вогонь у відповідь.

Упродовж поточної доби три рази відкривався вогонь по наших позиціях. Провокації із застосування стрілецької зброї зафіксовано на Донецькому та Маріупольському напрямках. Вогневого впливу зазнали позиції Об’єднаних сил біля Троїцького та Широкиного.