Штрафи та конфіскація: Як каратимуть власників авто на "бляхах" у Франківську


Сьогодні, 28 лютого в Івано-Франківську підбили підсумки розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

За три місяці дії пільги митниця забезпечила оформлення 11 тисяч 419 авто та спрямувала в бюджет загалом 706 млн.грн., інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, начальник митниці ДФС Василь Ватаманюк розповів, як каратимуть "євробляхерів", які не оформлять на митниці або не вивезуть свої автомобілі за межі митної тереторії України після 24 травня. 

За його словами, за передачу авто у володіння, користування або розпорядження осіб, яка безпосередньо не ввозила його на митну території України, або використання такого автомобіля для підприємницької діяльності  чи отримання доходів – штраф 3400 грн.

У рвзі  перевищення строку тимчасового ввезення машин або транзиту більш ніж на 30 діб, а так само втрати цих ТЗ, їх розкомплектування – штраф 170 000 грн. або конфіскація автомобіля.

Крім того передбачена відповідальність для водіїв, які будуть керувати такими авто. Так передбачений штраф - 8500 грн за:

  • керування ТЗ, щодо якого порушено строки тимчасового ввезення чи транзиту;
  • використання ТЗ для підприємницької діяльності чи отримання доходів в Україні;
  • передання ТЗ у володіння, користування особі, яка не ввозила його на митну територію України.

У разі повторного порушення протягом року – штраф 17 тис. грн з позбавленням права керування авто на один рік та з вилученням транспортного засобу чи без такого.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!