Сім активістів з Долинщини постраждали під час сутичок у Києві


У четвер, 20 лютого, криваві вістки зі столиці України облетіли весь світ. Кадри, в яких масово розстрілювали наших людей за вказівкою диктатора-вбивці Януковича, шокували свідомість. Були під час сутичок із силовиками у Києві й активісти долинського Автомайдану.

Віче 20 лютого в Долині було одним з найжахливіших, десятки Майданівців загинули у той день. Увечері по всій Україні відбулася поминальна панахида за душі невинно убієнних на вулицях Києва. Серед загиблих на Майдані - й наші земляки, багато прикарпатців постраждало, пише Репортер.

У Долинському районі у списки потерпілих на Євромайдані увійшли: 

Руслан Фіголь (с.Княжолука) – отримав вогнепальне поранення в черевну порожнину. Переніс дві операції в Києві. Цим часом перебуває в Польщі, де його знову прооперували, проходить повний курс реабілітації.

Юрій Довжанський (с.Лолин) – вогнепальне поранення в руку. Перебуває в Калуській лікарні, звідкіля транспортуватимуть в Німеччину.

Микола Микитин (м.Долина) – вогнепальне поранення в праву та ліву ногу. Перебуває в лікарні Калуша. Лікуватиметься в Німеччині.

Олександр Кочетков (м.Долина) – вогнепальне поранення, зачепило легеню. Проходить лікування у Львові.

Анатолій Саковський (Болехів, с.Підбереж) – отримав поранення в ногу від осколків гранти.

Василь Максимів (с.Якубів) – під час бойових сутичок втратив око, перебуває на лікуванні в Латвії.

На лікування до Німеччини також поїде мешканець Долини Олександра Тріща, який, довший час перебуваючи на Майдані, отримав запалення легень та ускладнення.

Це ще не повний перелік потерпілих, наразі триматимемо в курсі подій та сподіватимемось, що хлопці ближчим часом підуть на поправку й одужають. 

Наші сміливці сьогодні вже дають перші інтерв’ю, діляться спогадами. Відважні в бою й відкриті перед світом молоді бійці творили історію, а Долинщина назавжди запам’ятає імена відважних хлопців, що, не вагаючись, пішли на поле бою.

Слава нашим борцям, слава Героям Майдану!