Сім головних туристичних подій Івано-Франківської області 2019 року


Сім головних туристичних подій Івано-Франківської області 2019 року визначили в рамках премії IFTA’2019.

Про це в мережі повідомив начальник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко, повідомляє Бліц-Інфо.

Зокрема у переліку такі події: 

1. Косівська мальована кераміка – спадщина ЮНЕСКО

12 грудня у Боготі (Колумбія) косівську мальовану кераміку внесено до Репрезентативного списку ЮНЕСКО нематеріальної культурної спадщини людства. Над цим понад 4 роки працювали майстри, науковці та влада.

2. Міжнародний музичний фестиваль «UNDERHILL»

Масштабний музичний фестиваль "Underhill" відбувся у селі Підгір'я, що на Богородчанщині. Розпочали музичне дійство з вражаючого авіашоу. Міжнародний фестиваль об’єднав різні течії сучасної електронної та поп-музики, виконавців як із України, так і з Європи. 

3. Міжнародний фестиваль мистецтв країн Карпатського регіону «Карпатський ПРОСТІР»

З 3 по 5 травня в Івано-Франківську вже вчетверте відбувся Міжнародний фестиваль мистецтв «Карпатський Простір». Загалом, в Івано-Франківську працювало 14 культурно-мистецьких просторів.

4. Перший гуцульський карнавал у Яремче

27 липня в Яремче в рамках святкування Дня міста відбувся перший Гуцульський карнавал. В ньому змагались 6 учасників. Ходу очолював гурт «КораЛЛі». Мер міста Василь Онутчак пригощав туристів «стравою від мера». Він разом з сином, невісткою і сільськими головами Микуличина, Поляниці та Яблуниці зварив грибну юшку за родинним рецептом у казані на відкритому вогні.

5. Соціологічне дослідження туристичної індустрії області

Індекс туристичної привабливості Івано-Франківської області склав 4,1 бали з 5. Зокрема 81% гостей отримали позитивне враження від відпочинку, а 79% порекомендують Івано-Франківську область в якості туристичної дестинації своїм друзям і знайомим.

6. Туристичний веб-портал області

11 грудня, розпочав роботу оновлений туристичний сайт Івано-Франківщини. Поки портал орієнтований на внутрішнього туриста. Усі об’єкти посортовані за тегами семи туристичних спадщин Івано-Франківщини. Це – природа, архітектура, храми, музеї, патріотична спадщина та етнографічна палітра, яка розповідає про бойків, гуцулів, покутян та ополян. Є також брендові атракції, а це – об’єкти, аналогів яким немає в Україні.

7. Велика конференція готельєрів та рестораторів Яремчанщини