Сімейні вихідні у Франківську: Куди піти першого та другого лютого


Попереду вихідні - час для відпочинку. Забудьте про всі негаразди та проведіть вікенд весело й продуктивно разом із сім'єю.

Кореспондентка Бліц-Інфо полегшила вам вибір та підготувала декілька цікавих івентів на 1 та 2 лютого.

1 ЛЮТОГО

Казка «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама».

Книгарня «Є» та дитяче арт-видавництво "Чорні вівці" запрошують дітей віком від 5 до 10 років та їхніх батьків на презентацію казки про інклюзію «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама».

Нова книжка Оксани Драчковської – автобіографічна історія-казка для діток про себе та свого синочка Назарка, який, на жаль, із самого народження є дитиною з інвалідністю і не може ходити. Мама Оксана щодня веде боротьбу за краще майбутнє для всіх особливих людей, для Назарка.

Казка розповідає діткам, що не всі люди однакові, як не варто здаватися, коли важко, як триматися, коли сил не залишається і як жити в цьому світі, який, здебільшого, призначений для звичайних людей. Казка дуже легка, цікава та кольорова, яка дарує усмішку та надію.

Початок – о 14:00. Модераторка Ольга Деркачова.
Попередня реєстрація за номером 096 6218613 (Ірина).

Світлина від Книгарня

Осінь на Плутоні - вистава документального театру

Автори проєкту протягом року волонтерили в геріатричному пансіонаті. Спілкуючись з жителями пансіонату, вони почули багато історій, які захотіли розказати містянам, щоб привернути увагу до теми старості. Так, у співпраці з німецьким режисером Андре Ерленом виникла вистава «Осінь на Плутоні».

При постановці вистави поєднали практики документального та лялькового театрів, тобто на сцені глядачі бачать реалістичних ляльок в людський зріст, якими керують актори. В самі ж ляльки вмонтовані аудіо системи, що відтворюють реальні голоси жителів пансіонату.

В «Осінь на Плутоні» звучать пронизливі історії різних людей, які не залишають байдужими та мають на меті згадати тих, кого суспільство забуло.

В Івано-Франківську організаторами показу виступили ГО “Д.О.М.48.24” та Благодійний фонд “Трансформація”, що відома своєю ініціативою STAY - ОНУКИ для мешканців геріатричного пансіонату в м.Івано-Франківськ.

Вистава відбудеться у студії ОТБ Галичина (вул.Грушевського, 21 (Міськвиконком), 7 поверх) Вхід безкоштовний за обов’язковою попередньою реєстрацією (кількість глядачів обмежена):

Телефон для довідок: 050 7287114.

Світлина від Дом4824.

Коляда та й плєс ізпрежди віка

Мереживо з рідкісних автентичних та відомих колядок, плєси, набутки з усієї України та містична історія Різдва у постановці народного артиста України Ростислава Держипільського створять магічну атмосферу свята.

Автентичні колядки з усіх регіонів України доповнить вертепне дійство 1770 року, котре ще називають бурсацьким вертепом (відтворений за рукописом і нотами, що залишили бурсаки Києво-Могилянки у маєтку українських графів Ґалаґанів на Полтавщині, в дар за гарне прийняття), та давній гуцульський плєс, який, на щастя, донині побутує у верховинській Криворівні.

Ці два обряди зі сходу й заходу України виконують тільки чоловіки: у першому ви почуєте староукраїнську мову, у другому – гуцульський діалект.

"Коляда та й плєс ...ізпрежди віка..." - історія про те, що єднає людей у народ і дає світлу Різдвяну надію на єдність у любові, як і було задумано Богом з початку віків.

Переглянути виставу можна у франківському драмтеатрі о 18:00. Квитки за посиланням.

Світлина від Франківський драмтеатр.

 2 ЛЮТОГО

Розпис футболок / еко-торбинок

Нова Енергія запрошує майбутніх дизайнерів, мамусь та татусів для розпису футболок чи еко-сумки на вибір у власному стилі.

Тривалість майстер-класу 2,5 години. Вік: 7+. Кількість місць обмежена! Обов’язковий запис за телефоном: 097 95 95 900

Дизайн футболки або торбинки Ви можете обрати самі, попередньо узгодивши. Готову роботу дитина забере з собою додому.

Світлина від Нова Енергія New Energy.

Прем’єра інсценізації твору Софії Андрухович “Фелікс Австрія”

“Фелікс Австрія” – це казка для дорослих, про правдиву самотність, стигми дитинства, про те, як звільнитися від ілюзій і навчитися любити себе справжнього. У спогадах головної героїні Стефи оживає Станиславів початку ХХ століття – щасливе місто старої Австрії, наповнене ароматами бузку, арабесками, таємницями та ілюзіями, переказами про Мармулядову пожежу.

Станиславів початку ХХ століття – щасливе місто старої Австрії, наповнене ароматами бузку, арабесками, таємницями та переказами про Мармулядову пожежу – оживе у споминах головних героїв, вигаданих Софією Андрухович і втілених зірками Франківського драмтеатру. Казка для дорослих про правдиву самотність, стигми дитинства, про те, як звільнитися від ілюзій і навчитися любити себе справжнього або справжню.

Переглянути виставу можна буде о 14:00 у драмтеатрі. Квитки тут.

Світлина від Франківський драмтеатр.

Вечір настільних ігор

Щонеділі у франківців є можливість пограти настільні ігри з друзями або з новими знайомими в майже домашній атмосфері (можна прихопити в тапочках або домашньому халаті).

"Якщо не маєш жодної гри, не переживай. В нас є: “Манчкін” (+доп. “Скажена сокира”, “Цитадели”, "Каркасон: Зоряні війни", “Зухвалі єдинороги”, "Такеноко", "Мачи Коро", "Гейші", "Уно", "Dixit", "Бенг", "Вибухові кошенята" (+ 2 доповнення "Нищівні” і “Прудкі"), "Саботер", “SET”, "Карты конфликта", "Dobble", "Dooble. Star Wars", “Капиталист”, "Эрудит", "Хто я", “Поясни слово”, "Суперферма", "Story cubes", "Дженга" і класика: карти (є покерні фішки), доміно, реверсі, шахи й морський бій",- пишуть організатори.

Вартість участі символічна - 30 грн, в неї включені чай та кава. Частина із зібраних коштів буде відкладена для благодійних проєктів або іншу допомогу.

Реєстрація бажана. Місце: ВДОМА, час: 18:00.

Світлина від Вечір настільних ігор.

Мюзикл "Гуцулка Ксеня"

Мюзикл "Гуцулка Ксеня" - це поєднання сучасних технологій з українською автентикою.

Серед костюмів - унікальна колекція гуцульських гунь Руслани Гончарук. А родзинкою сценічного рішення є лазерне шоу від команди “Show Service”.

За сюжетом, до Ворохти прибувають з США українські емігранти, щоб знайти молодому хлопцеві наречену в Карпатах. Батько заповідав йому мільйон доларів, але за умови, якщо він знайде на історичній батьківщині «свідому українку» і одружитися з нею.

Мюзикл розпочнеться о 18:00 у драмтеатрі. Квитки за посиланням.

Світлина від Франківський драмтеатр.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!