Сімнадцять франківських патрульних постраждали від агресивних порушників


За час діяльності патрульної поліції Івано-Франківської області виникало багато ситуацій, коли порушники з метою уникнення відповідальності чинили опір поліцейським. І навіть більше - застосовували силу, намагаючись нанести тілесні ушкодження патрульним.

Як повідомили в патрульній поліції, у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зафіксовано 17 таких фактів. Три з них закрито, інші - вже передані до суду або перебувають у провадженні слідчих.

"Ще у жовтні 2016 року до поліції звернувся чоловік з повідомленням, що невідомий пошкодив його автомобіль. Подія сталася на вулиці Коновальця - туди одразу виїхав екіпаж. Згодом патрульні виявили зловмисника. Інспектор підійшов до підозрюваного, пред’явив йому своє службове посвідчення та зробив зауваження, однак чоловік умисно вдарив поліцейського в обличчя й намагався втекти. Згодом 24-річного нападника затримали. Виявилося, що раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство і сплатив 11 900 гривень штрафу", - йдеться у повідомленні.

Патрульний тоді отримав отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми зі струсом головного мозку та забою травматичним набряком м’яких тканин та садном в ділянці шкіри носової перегородки, які відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Частина 2 статті 345 ККУ. "Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк".

"У суді хуліган свою провину визнав і попросив його суворо не карати. Зважаючи на це, суд пом'якшив покарання обвинуваченому. Винному призначили покарання у вигляді одного року виправних робіт з відрахуванням в дохід держави 15% від заробітку щомісячно. Таке покарання, на думку суду, необхідне і достатнє для його виправлення та попередження вчинення нових злочинів", - йдеться у дописі.

Наразі вже 7 кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 345 ККУ направлені до суду.