Скільки коштує відпочити взимку в Карпатах?


Хтось готується до омріяного відпочинку заздалегідь і обирає для цього якнайрізноманітніші варіанти знижок та акційних пропозицій, а для когось поїздка на відпочинок – явище спонтанне, тому й доводиться шукати собі належний пристанівок за день-два до поїздки. Чим готові здивувати у зимовий період у Карпатах та скільки може коштувати відпочинок у так званий високий сезон?

Як не крути, але в усіх аж дух перехоплює від мальовничої краси наших Карпат. Вони у всі пори року особливі, але взимку – просто казкові. Та й повітря тут настільки свіже, що так і хочеться поринути у світ казки і зимових розваг. І навіть якщо це вдається на дуже короткий період, спогадів і вражень залишається вдосталь, пише Західний кур'єр.

Якщо ви готові проспати чотири святкові вихідні у готелі і викласти за це чотири мінімальні зарплати, тоді вам неабияк пощастило, адже саме для вас є чимало «святкових» пропозицій. Але і тут варто поспішити, адже у першій половині грудня вже дуже важко віднайти щось до душі. Зазвичай любителі зимового екстріму бронюють номери у готелях та садибах задовго до старту сезону.

Катання на лижах, сноубордах, санах, безліч незвичних розваг, розрахованих саме на гаманець вибагливого туриста, та чимало пропозицій для менш активного гірського відпочинку пропонує гірськолижний курорт «Буковель». Уся інфраструктура зимового відпочинку так чи інакше крутиться навколо гірськолижного курорту. Але чимало людей вже при одній згадці про це місце відмовляються від задоволення бодай на один день залишитися там, адже ціни просто «кусаються». Тому й шукають дещо скромніші варіанти.

За три тижні до Нового року цінові пропозиції готелів та садиб просто вражають. Новорічна казка, де мрії стають реальністю, обійдеться вам у кругленьку суму. Чи не в усіх готелях, котрі розташовані поблизу найбільш розрекламованого гірськолижного курорту «Буковель», діють пакетні пропозиції з 29 грудня до 2 січня включно. Отож чотири новорічні вихідні у тризіркових готелях коштуватимуть вам від 10 з половиною тисяч гривень за двомісний напівлюкс із сніданком.

Чимало готелів вже на початку грудня заявляють що на період святкування Нового року в них вже немає вільних місць. Особливим попитом користуються найдорожчі заклади. Скажімо, шале зі сніданком, де за чотири новорічні ночі ви можете викласти 117 тисяч гривень, вже зайняті. На сторінці резервування можна знайти пропозицію лише одного такого номера. А ще під час пошуку цінових пропозицій ми зіштовхнулися із таким явищем як повністю заброньовані відпочинкові заклади. Усюди червоним кольором висвітлює напис «на вказані дати немає номерів».

На «Буковелі» у так званий святковий сезон – від 29 грудня до 5 січня – діють свої особливі ціни. Тут найдешевший пакет «повного пансіону» стартує від 5 569 гривень за добу. Тим часом шале класу прем’єр коштує в 10 разів дорожче.

Щодо вибору номерів у готелях, то варто мати на увазі, що повсюду діють «акційні» пакетні пропозиції. Якщо вам не підходить такий варіант, то можна залюбки пошукати так званий приватний сектор. Благо, цього добра у гірському регіоні вдосталь. Там чи не у кожній хаті є номери для гостей. Популярні садиби у курортному містечку Яремче також не надто дешеві. Скажімо, там, де ціна за ніч стартує від 700 гривень, місць також немає. У тому ж Яремче у хостелі пропонують ліжко у 5-місному номері за 440 гривень.

Якщо у пошуку приватного сектора в Микуличині для проживання ви знайдете ціну від 50 гривень, то не тіште себе марними ілюзіями. Це як мінімум вартість проживання одного туриста в літній період. Зимові ж тарифи зростають вчетверо. Тому найдешевші приватні садиби пропонують місця у своїх закладах від 200 гривень з особи. Врахуйте, що у цю суму не входить ніяке харчування. Пропозицій у горах чимало, але й ціни там відповідні.
І звичайно, який же гірськолижний курорт без традиційних розваг. Тут усе починається із того, що кожен турист захоче піднятися на вершину і помилуватися красивими зимовими пейзажами. Таке задоволення коштуватиме недешево. Один оглядовий підйом для дорослого у зимовий період становить 120 гривень, а для дитини – 85. Тим часом, якщо ви потрапите на курорт із 2 по 6 січня, то вам доведеться викласти за один підйом 155 гривень за дорослого і 110 – за дитину. Вартість одного підйому для тих, хто у лижному спорядженні, становить 290 гривень для дорослого і 205 гривень для дитини. У «святковий» сезон ціна на підйом зростає до 375 гривень за дорослого та 265 – за дитину.
Якщо ж ви вирішили покататися на лижах, але своїх не маєте, то прокат спорядження категорії А на один день коштує 430 гривень, а у святковий період 560. У категорії D2 вартість спорядження вартує відповідно 130 і 170 гривень за один день катання.
Але ж крім проживання, вас ще буде цікавити багато всякої всячини. А в горах усе розраховано саме для туристів, охочих насолодитися гірською екзотикою. Тому, вирушаючи в гори, запасайтеся товстим гаманцем.

І насамкінець, дістатися до гірськолижного курорту із Івано-Франківська можна різними способами. Автобуси із вокзалу в обласному центрі курсують доволі часто. Вартість одного квитка становить в середньому 85-90 гривень. Є на вокзалі чимало пропозицій і від приватних перевізників. Можна дістатися поїздом до Яремче, а далі — автобусом. Цей варіант подорожі забере найбільше часу – дві години поїздом і 50 хвилин автобусом. Плацкартний квиток до Яремче коштує 61 гривню. З Яремче до «Буковелю» також їздять автобуси. Один квиток становить 31 гривню. Для подорожі своїм автотранспортом не забудьте врахувати витрати на пальне та автостоянку. Відстань до курорту з Івано-Франківська становить 96 кілометрів.