Склад "Прикарпаття" поповнило п'ятеро гравців


Під час літнього міжсезоння івано-франківське "Прикарпаття" поповнило свій склад одразу п'ятьма молодими гравцями, які провели два повноцінні навчально-тренувальні збори і взяли участь у контрольних поєдинках.

 Усі новачки - вихованці прикарпатського футболу, на яких тренерський штаб Команди рідного краю покладатиме надію у майбутньому сезоні, інформує пресслужба клубу.

Дебютувати у Першій лізі за головну команду Івано-Франківщини невдовзі зможуть: два гравці захисної лінії - 21-річні Іван Пастух та Володимир Радульський, два півзахисники - 23-річний Олександр Солдатенко і 18-річний Владислав Семотюк, а також наймолодший з-поміж усіх новачків - нападник Андрій Хома, якому у вересні виповниться лише 18 років. Співпраця з цими перспективними футболістами розрахована на два і більше роки.

Новачки "Прикарпаття" обрали ігрові номери, під якими виступатимуть за івано-франківську команду у новому сезоні. У Пастуха буде 4-й номер, Радульський обрав собі №37, у Солдатенка - 15, Семотюка - 17, а Хома гратиме під 10-им номером.

НОВАЧКИ "ПРИКАРПАТТЯ" - ЗНАЙОМТЕСЯ БЛИЖЧЕ

Хома Андрій

ХОМА Андрій (23.09.2001)
нападник

Вихованець клубної структури "Прикарпаття" минулого сезону став найкращим голеадором юнацького чемпіонату області, забивши 19 голів у 12-ти зіграних матчах. Хома є ще й рекордсменом чемпіонату ДЮФЛІФО - у грі проти "Биткова" (21:0) юний нападник 10 (!) разів вразив ворота суперників. Та успіхи не обмежуються лише юнацькими турнірами - минулого сезону Хома допоміг "Прикарпаттю-Тепловику" вибороти "бронзу" дорослого чемпіонату області, записавши до свого активу 5 голів у 16-ти зіграних матчах.

Пастух Іван

ПАСТУХ Іван (18.03.1998)
центральний захисник

Іван Пастух є вихованцем долинського футболу. У чемпіонаті Івано-Франківської області виступав з 2015 року і вже встиг провести 109 матчів (забив 8 голів). Минулого сезону у складі долинського "Нафтовика" став чемпіоном області серед аматорів. У "золотому" для долинян сезоні зіграв 16-ть матчів, і не дивлячись на оборонне амплуа, навіть відзначився двома голами.

Радульський Володимир

РАДУЛЬСЬКИЙ Володимир (02.07.1998)
фланговий захисник

У сезоні 2015/16 рр. Володимир Радульський виступав за юнацьку команду "Дніпра" (U-19). У долинський "Нафтовик" перейшов влітку 2017 року, з яким цього року виборов "золото" чемпіонату Івано-Франківської області. На рахунку новоспеченого чемпіона області - 16 зіграних поєдинків.

Солдатенко Олександр

СОЛДАТЕНКО Олександр (10.06.1996)
фланговий півзахисник

За плечима цього хавбека солідний досвід виступів у молодіжних лігах УПЛ у складі луганської "Зорі", за яку загалом провів 56 матчів та забив три м'ячі. Після початку збройної агресії на сході України його родина переїхала до Івано-Франківська, де Олександр дуже швидко став основним гравцем ФК "Тепловик-ДЮСШ-3". Загалом в обласних змаганнях Прикарпаття відіграв 50 ігор і забив 21 гол, а минулого сезону став чи не найголовнішим творцем бронзових нагород "Прикарпаття-Тепловика", відзначившись 12-ма забитими м'ячами та здобувши звання кращого голеадора чемпіонату.

Семотюк Владислав

СЕМОТЮК Владислав (14.11.2000)
атакуючий півзахисник

Владислав розпочав свій футбольний шлях у франківській СДЮШОР "Прикарпаття", а згодом переїхав навчатись до Києва в Олімпійський коледж ім О. Піддубного. Першим дорослим клубом в кар'єра стала франківська "Ніка" (9 матчів, 3 голи), а перший професіональний контракт уклав у 2018-му році з кам'янською "Сталлю", де захищав кольори юніорської та молодіжної команд (16 матчів). Після розформування кам'янського клубу увійшов до структури столичного "Арсеналу", разом з яким і дебютував в Українській Прем'єр-лізі - у столичному дербі з "Динамо" юний гравець відіграв перший тайм. Не забарився і перший гол на дорослому професіональному рівні - у кубковому двобої з "Черкащиною" Семотюк забив один із м'ячів, але не зміг врятувати "канонірів" від вильоту з розіграшу турніру (2:3).