Смертельна ДТП на Харківщині: зіштовхнулися п’ять авто


У результаті ДТП за участі 5 авто, через ожеледицю на автошляху Харків - Київ - Довжанський, загинула жінка, ще 5 людей травмовані.

ДТП прокоментував журналістам начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех, повідомляє Укрінформ.

"Дорожньо-транспортна пригода сталася 14 лютого близько 09:00 біля селища Рогань Харківського району на автошляху Харків - Київ - Довжанський. Водій автомобіля Volkswagen Transporter на обледенiлiй дiлянцi дороги втратив керування автівкою та перекинувся на дах. Після цього на тій самій ділянці перекинувся та вилетів у кювет автомобіль Seat Ibiza. За кілька хвилин 30-річний водій автівки Kia Rio не впорався з керуванням, авто перевернулося на дах і скоїло наїзд на жінку-пішохода, що вийшла на проїжджу частину. Після чого автівка зіштовхнулася з автомобілем Volkswagen Transporter, - повідомив Бех.

За його словами, 54-річна жінка від отриманих травм померла на місці.

Водночас у бік Харкова рухався автомобіль "ВАЗ", водій якого, намагаючись уникнути зіткнення, застосував екстрене гальмування і авто перекинулося, додав начальник гу Нацполіції в області.

5 потерпілих в ДТП віком від 30 до 50 років з забоями та саднами звернулись за медичною допомогою. Медики оцінюють їх стан здоров’я як задовільний.

Інформація про подію зареєстрована в Журналі заяв і повідомлень Липецького відділення поліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 288 (порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху) КК України з санкцією максимального покарання до 5 років позбавлення волі.