Сніг, хуртовини і ожеледиця. Прикарпатців попереджають про негоду


Укргідрометцентр попередив про серйозне ускладнення погоди на найближчих три доби.

Зокрема, за повідомленнями синоптиків вночі 29 січня в Карпатах помірний сніг, а вдень 31 січня значний сніг, хуртовини. Приріст снігового покриву 20-30 см. на дорогах ожеледиця.

На Прикарпатті мокрий сніг, утворення нестійкого снігового покриву висотою 3-10 см, місцями налипання мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця.

29-30 січня очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

Через ускладнення погодніх умов можливі порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, в Карпатах порушення, місцями припинення руху транспорту на дорогах.

Як повідомили Бліц-Інфо у службі автомобільних доріг Івано-Франківської області, з 3 год. ночі в більшості районів розпочався проливний дощ при температурі повітря від+1 до +3!

"Станом на 5год. температура впала до нуля, а дощ перейшов в мокрий сніг. В гірській місцевості це відбулося ще вчора з вечора. Тому на перевальних ділянках комбіновані дорожні машини працювали усю ніч, а, як наприклад, Ви бачите на відео - КДМ посипає піщано-соляною сумішшю дороги «Івано-Франківськ - Тернопіль» від Клубівців до Нижнева і «Снятин -Тязів» від Тлумача до Клубівців о 5год.30хв. Дорожні бригади спільно з працівниками Служби автомобільних доріг області продовжують працювати в посиленому режимі аби не допустити на дорогах снігового покриву і ожеледиці", - йдеться у повідомленні.