Соціальний проект «Івано-Франківськ місто янголів» презентуватимуть вже у грудні


Літературна агенція «Дискурсус» на початку весни оголосила про старт соціального проекту – «Франківськ місто янголів» і сьогодні організатори вже готові похвалитись результатами.

Як повідомив у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» один з організаторів цього проекту Василь Карп’юк, попри труднощі, які виникали у процесі видання, а це здебільшого фінансові, книга вже на завершальному етапі.

Нагадаємо, антологія художньої літератури про обласний центр Прикарпаття складається з трьох розділів: есеїстика, поезія та проза. Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Степан Процюк, Іван Малкович, Богдан Скаврон, Роман Черковський, Галина Петросаняк, Андрій Жураківський та інші автори під однією обкладинкою. Крім того, для реалізації проекту потрібно було зібрати 20 000 гривень, для цього івано-франківську молодь залучали інвестувати в культуру, шляхом збору добровільних внесків. Однак, дана пропаганда не принесла очікуваних результатів.

За словами Василя Карп’юка, таким чином було зібрано більше 800 гривень, цих коштів виявилось замало, тому організатори долучали меценатів, культурних діячів, депутатів Івано-Франківської міської ради та власне силами видавництва.

«Нам вдалось випустити книгу, вона є вже навіть у деяких книгарнях і була представлена на Форумі видавців у Львові. Але ми хочемо внести деякі поправки, і внести зміни у дизайн. Тоді і вийде основним тиражем до читача у найкращому вигляді», - Зазначив Карп’юк.

Також Василь Карп’юк зазначив, що у грудні планується велика презентація книги у Івано-Франківську.