Сьогодні покажуть прем'єру фільму "Крути 1918", де знімались двоє прикарпатців


8 травня на телеканалі «1+1» відбудеться прем’єра художнього фільму «Крути 1918», заснованого на реальних подіях.

У стрічці змальовані доленосні для України події зими 1918 року, коли чотири сотні юнаків віддано й безстрашно вступили в бій проти чотиритисячного війська більшовиків на залізничній станції Крути. Серед молодих сміливців були брати Андрій та Олекса Савицькі, закохані у прекрасну дівчину Софію. Та бій під Крутами зруйнував долі та мрії, забрав життя сотень юних хлопців і розірвав любов.

Роль красуні Софії у фільмі виконала Надія Коверська, а закоханих у неї юнаків зіграли Євген Ламах та Андрій Федінчик. Акторами стрічки також стали Міністр культури України, родом з Прикарпаття, Євген Нищук, Остап Ступка та його син Дмитро, Олексій Тритенко, Наталя Васько, ведучий проекту «Модель XL» на «1+1»  прикарпатець Богдан Юсипчук та інші.

Загалом у фільмі зіграли близько тисячі акторів, а в зйомках батальних сцен взяли участь 150 військових Нацгвардії України. Для створення стрічки було використано близько 2 тисяч одиниць зброї. Режисером виступив Олексій Шапарєв. Продюсер стрічки ― Андрій Корнієнко.