Сьогодні Вознесіння Господнє: що не можна робити цього дня?


Вознесіння Господнє відзначають на 40-й день після Великодня. У цей день дух Ісуса Христа вознісся на небо, де з'єднався з Богом.

За народними прикметами саме після Вознесіння Господнього літо набуває прав, тому в цей день всі радіють, прикрашають будинок зеленню, ходять у гості до близьких, пише Gazeta.ua.

У 40 днів між Великоднем і Вознесінням особливо шанували жебраків і хворих людей. Їм роздавали милостиню. Заборонялося кидати сміття і плювати на вулицю, тому що "можна потрапити в Христа, який приходить у будинки під виглядом жебраків".

Росу цього дня вважали цілющою, а лікувальні властивості трав посилювалися і зберігалися до настання Івана Купала (7 липня). Тому рекомендують вранці вмитися росою. Дівчатам це допоможе зберегти красу і молодість, а людям похилого віку подарує сили.

У цей день не можна вимовляти фразу "Христос Воскрес", оскільки на Вознесіння з храмів виносять плащаницю. Існує помилкове народне повір'я, що на Вознесіння потрібно обов'язково пом'янути померлих предків.

У Вознесіння Господнє не можна думати про погане. Замість цього радять згадати померлих родичів. Цей день краще провести в колі сім'ї.

Великим гріхом вважають роботу цього дня. Краще присвятіть його спілкуванню з рідними та близькими. Не варто проводити будь-які обряди, які можна знайти в інтернеті.