Солодкій Дарусі 10 років: Актори розповіли про історію та курйози вистави


Сьогодні, 16 листопада у Франківському драмтеатрі відбулася прес-конференція з нагоди 10-річчя вистави "Солодка Даруся".

У далекому 2008 році ця прем'єра стала справжнім мистецьким чудом, одкровенням.
Як зауважив режисер вистави, директор-художній керівник Франківського драмтеатру, народний артист України Ростислав Держипільський, "Даруся" має кілька днів народження.

"Спочатку це була дипломна робота, потім Марія Матіос дізналася, що ми поставили цю виставу, зателефонувала мені і сказала, що хоче подивитися виставу. Опісля де ми тільки не були з цією виставою. Проте, вона і далі збирає повні зали. На сьогоднішню, варто зауважити 229 виставу, вже всі квитки розпродали, а люди далі телефонують і хочуть купити",- каже Держипільський.

На прес-конференції були також актори, які брали участь у виставі протягом 10 років, зокрема, усі виконавиці ролі маленької Дарусі.

За словами акторки, виконавиці головної ролі Галини Баранкевич, вона дуже щаслива, що ця вистава йде вже 10 років.

"Секретом цього є наша студентська щирість і відданість, яка за ці роки нікуди не зникла та якісь невидимі речі, якими ми всі зв'язані",- ділиться Баранкевич.

Водночас перша виконавиця ролі маленької Дарусі Ярина Стринадюк розповіла, що зіграла більше 60 вистав.

"Коли переглядаю старі відео вистави, то розумію всю її глибину",- каже Ярина.

Опісля актори пригадали курйози, які траплялися за ці роки.

"Уявіть собі, дуже драматичний момент, в залі повна тишина і раптово починає літати величезна муха, а ми не можемо стриматися щоб не сміятися, іншого разу на цьому моменті почали гавкати собаки",- пригадує актор Роман Луцький.