"Соромно за Євробачення!", - Марцінків обурений нацвідбором на пісенний конкурс


23-го лютого відбувся фінал Національного відбору Євробачення 2019. Цьогоріч перемогу здобула MARUV з піснею Siren Song.

За право виступити на міжнародному пісенному конкурсі у фіналі Нацвідбору також змагалися ANNA MARIA (1 бал від журі, від глядачів - 2), YUKO ( журі - 4, глядачі - 1), KAZKA (журі - 3, глядачі - 5), Brunette shot Blondes (журі - 2, глядачі - 3).

У голосуванні взяли участь 167 тис. глядачів. Склад журі не змінився з минулого року: Андрій Данилко, Джамала та Євген Філатов.

Слід зауважити, перемогу виконавиці неоднозначно прийняли у суспільстві, адже вона дає концерти в Росії. Зокрема, 6-го квітня вона має заспівати у Москві, а 12-го – у Пітері. Відповідаючи на запитання ведучого про російські концерти, солістка Аня знову завела свою пісню про об'єднання народів музикою. Також співачка приписала російському населенню цифру 4 мільярди, серед якого "не всі погані і не всі хочуть воювати". 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків впевнений, що українцям має бути соромно за такий вибір у час, коли країна відстоює свою незалежність кров'ю. Таку думку він висловив на своїй особистій сторінці у Facebook.

"Соромно за Євробачення! Як можна голосувати за артистів, яким нема різниці де виступати! Конкурс, де виступають діти колаборантів! А натомість такі гурти, як От Вінта, Тартак, Кому Вниз ніколи не попадають на конкурс, бо не формат!", - зауважив свободівець.

На зауваження не плутати політику до пісенного відбору Марцінків відповів, що політика - це партія, кандидати в президенти, в мери, а тут вибір хто ти є - українець чи ні.

До слова, Суспільне мовлення, яке обирає представника України на пісенному "Євробаченні-2019", заявило, що остаточного рішення стосовно MARUV ще не ухвалено, попри перемогу співачки у фіналі нацвідбору. Про таке інформує УНІАН, посилаючись на один із українських телеканалів.

Так, у НСТУ обіцяють вирішити долю співачки упродовж 48 годин після фіналу конкурсу, однак MARUV має відповісти на питання щодо договору.