Сотня прикарпатських сімей зможе купити житло в кредит за підтримки держави


Сьогодні, 28 листопада в Івано-Франківську відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Серед іншого, депутати розглянули регіональну цільову програму розвитку молодіжного житлового будівництва в області на 2018-2022 роки, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами в. о. директора регіонального управління Державної спеціалізованої установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Лесі Гвоздянчук, за час реалізації програми впродовж 2013-2017 років, житлові умови поліпшили 65 молодих сіме, з них – 23 сім`ї учасників АТО та 4 багатодітні сім`ї. було введено в експлуатацію 16 житлових будинків.

Водночас запропонована програма дасть змогу забезпечити житлом 102 молоді сім`ї та одиноких молодих людей. В першу чергу перевагу надаватимуть учасникам АТО та іншим пільговим категоріям, які потребують соціального захисту. Також планується збудувати та ввести в експлуатацію 6,4 тис. кв. метрів житла.

На наступні п’ять років планується передбачити фінансування 86 250 тисяч гривень.