Спортивні герої Івано-Франківщини


Прикарпаття здавна відоме своєю славною історією, родючою землею, яскравими краєвидами. Але основне багатство цього краю — це, звичайно, люди.

Чимало видатних спортсменів почали свій шлях та отримали майстерність в цьому гарному куточку України. Познайомимося з деякими з них; детальніше дивіться на https://www.betobzor.com.

У жовтні місяці в Румунії відбулися бої професіоналів у рамках шоу «Dynamite fighting show». На цих змаганнях вболівальники та спеціалісти побачили одинадцять захоплюючих поєдинків, котрі проводилися за правилами карате кіокушинкай, тхеквондо та кікбоксингу. Приємно, що на ці змагання для бою з чемпіоном Румунії з тхеквондо М. Данку було запрошено найсильнішого представника України, видатного спортсмена Івано-Франківщини Артема Белова. У поєдинку, який проходив на протязі трьох раундів у повному контакті, представник Прикарпаття одержав яскраву перемогу. Артем тренується у спортивному клубі «Solovey team» під керівництвом Заслужених тренерів України Олега та Катерини Соловей.

Українська Асоціація спортивної боротьби нещодавно проголосила, що Оксана Лівач на Чемпіонаті світу з вільної боротьби добре виступила в змаганнях та завоювала третє місце серед учасниць категорії ваги 50 кілограмів. Оксана впевнено пройшла весь шлях змагань і тільки у півфіналі програла чемпіонці світу Ю Сусакі. Але у поєдинку за “бронзу” українська борчиня була сильнішою за одну з найкращих спортсменок світу Ріту Ріту з Індії. Відомо, що дівчина навчалася вільній боротьбі у спортивній школі міста Долина, що на Івано-Франківщині.

Цікава подія пройшла в Івано-Франківську 11 серпня. У результаті опитування, яке проводилося у соцмережах, а також серед суддів спортивної колегії було проголошено остаточне ім'я спортсмена липня  з легкої атлетики в Івано-Франківську. Нагадаємо, що серед претендентів були такі спортсмени, як Павло Волуйкевич, Юлія Шуляр, та Василь Біленко. Перемогу одержав В. Біленко. Він буде нагороджений медаллю та цінним подарунком від організаторів змагань.

На завершення остання подія. Дуже популярним в Івано-Франківську залишаються змагання з футзалу, які приваблюють багато вболівальників. Місцева команда “Ураган” є однією з найкращих в Україні. Гравці з Івано-Франківська постійно входять до збірної команди країни та захищають її честь на світових спортивних майданчиках. От і зараз Микола Микитюк та Артем Фаренюк з “Урагану” запрошені до головної команди країни: саме зараз, 30 та 31 жовтня вони беруть участь у матчах проти збірної Франції.