Справа Дири: Рідні вбитого підприємця дали свідчення в суді


Сьогодні, 1 червня, в Івано-Франківському міському суді продовжили розглядати справу Михайла Дерещука.

Нагадаємо, 31 липня минулого року близько 13:00 озброєний чоловік випустив шість куль в місцевого підприємця Ігоря Гербіна, який сидів у своєму автомобілі біля міської ратуші, пише ГК

Нападник втік, проте вже ввечері його затримала поліція. Стрільцем виявився Михайло Дерещук, на прізвисько “Дира”. Згодом підприємець помер у лікарні. Жінка та донька Гербіна вимагають два мільйони гривень компенсації за матеріальні та моральні збитки.

На останньому засіданні підсудний Дерещук заявив, що у нього діабет і гіпертонія, згодом засідання і зовсім перервали, бо йому стало погано.

Сьогодні, 1 червня, на засіданні допитали потерпілих – доньку та дружину вбитого підприємця. Першою покази давала донька Ігора Гербіна – Інна.

“31 липня мені подзвонила старша сестра Віка і сказала, що в тата стріляли, я одразу приїхала у лікарню, весь час була біля тата. Перед цим не сталося нічого підозрілого, тато не вигляжав стривоженим чи щось таке ”,-розповідає донька вбитого підприємця. Вона додала, що просить максимального покарання для Дерещука.

У неї запитали чи оцінює вона моральну шкоду в 1 мільйон гривень: “Це напевно тупо питати скільки коштує життя тата, я оцінюю його більше, ніж у мільйон. Так, я понесла шкоду, моє життя повністю змінилося”,- заявила донька.

Дерещук запитав у неї чи ще правда, що вона писала, що дає за нього 50 000 доларів, живого чи мертвого
вона зазначида, що це неправда.

Після цього суд приступит до допиту дружини померлого – Галини. “Кілька днів до цієї ситуації я чула розмову чоловіка з кимось, йому погрожували розбити магазин, але він сказав, що це лише погрози і нічого серйозного ”,- розповіла вона.

Дерещук запитав, чи були у дружини інтимні стосунки з іншим чоловіком. І чи знає вона про те, що в нього були інтимні стосунки з орендавицею приміщення магазину. Проте питання відхилили, як недоречні, а жінка зазначила, що її чоловік був ідеальним.

Також Дерещук поцікавився чи любовниця Гербіна приходила до нього в лікарню. Втім усі питання про особисте життя захист суд відхилив.

Крім того, на адресу суду надійшло клопотання Дерещука про відміну запобіжного заходу. Обвинувачений просить змінити запобіжний захід на домашній арешт через погрішення стану здоров’я, зокрема цукровий діабет, гіпертонічний криз.