Справа франківського «різника»: жахливі подробиці від співмешканки стоматолога


«Галицький кореспондент» продовжує стежити за розслідуванням резонансної справи так званого франківського «різника», якого звинувачують у навмисному вбивстві та розчленуванні тіл двох мешканців обласного центру Прикарпаття.

В Івано-Франківському міському суді триває чергове слухання у справі підозрюваного у жорстокому вбивстві та розчленуванні тіл двох місцевих мешканців Ігоря Вуйціва та його співмешканки Юлії Бойко, яку звинувачують у приховуванні особливо тяжкого злочину, пише ГК. За попередньою інформацією, співмешканка обвинуваченого допомагала підсудному виносити розчленовані тіла, що, власне, вона й підтвердила під час судового засідання, яке відбулося у середу, 17 червня.

Нагадаємо, свою вину Бойко визнала повністю і дала згоду свідчити на початку справи. З її слів стало очевидним, що саме Вуйців імовірно вкоротив віку 35-річному Ігорю Струтинському та 27-річному Антону Кучераку, з якими приятелював та полюбляв розпивати спиртні напої. Обидва жахливі епізоди трапилися з різницею майже у місяць, відповідно, 7 вересня та 4 жовтня, і відбулися на квартирі стоматолога, де, власне, розташовувався його робочий кабінет.

Перша жертва  
Сценарій вбивств, за словами Юлії Бойко, був практично ідентичний. У першому випадку Вуйців і Струтинський з’ясовували стосунки у ванній кімнаті, коли надійшла Бойко. Зайшовши досередини, жінка побачила багато крові навколо жертви, яка лежала на підлозі з увіткнутими в око ножицями. «Побачене викликало в мене шок. Декілька хвилин я не могла вимовити жодного слова. Я запитала у Вуйціва, що він збирається робити. Він сказав, щоб я за це не турбувалася, а щоб переживала лише за те, аби зі мною таке саме не сталося», – розповіла обвинувачена.

Цікаво, що після того, що трапилося, пара продовжила випивати, а наступного дня Бойко відмила кімнату від крові. Крім того, Вуйців попросив її принести пакети і мішки, а також металевий візок. «О другій чи третій ночі він сказав, що треба вивезти тіло – він знає куди. Ми спустилися у підвал, де я побачила запаковані пакети, обмотані скотчем. Дещо повантажили на візок, дещо взяли в руки. Пішли по Вовчинецькій у двір, де була недобудова. Біля неї ми й скинули частини тіла Струтинського», - зазначила Бойко.

На запитання, чому вона допомагала Ігореві Вуйціву приховати сліди злочину і не повідомила про це, підозрювана розповіла, що боялася, адже у стані алкогольного сп’яніння він неодноразово проявляв агресію і піднімав на неї руку. «Казав, щоб я мовчала, аби не опинитись на місці Струтинського», – пояснила жінка, додавши, що не зверталася в правоохоронні органи у зв’язку з погрозами.

Друга жертва 
Друге вбивство, зі слів Юлії Бойко, також сталося через конфлікт. Вуйців і Кучерак розпивали спиртні напої у підвалі, аж поки між ними не виникла бійка. Стоматолог вдарив товариша у підборіддя. Останній схопив молоток і вдарив опонента в голову, пішла кров. Антон лише встиг повторно замахнутися, як Ігор встромив йому в око ніж. Юлія вибігла в коридор, за декілька хвилин вийшов Ігор Вуйців. Після цього вони піднялися в кабінет і продовжили розпивати спиртне, а ввечері Вуйців поїхав до лікарні, де йому наклали шви на поранення, нанесене молотком.

Наступного дня жінка пішла на замісну терапію. Як стало відомо, вона чотири роки вживала субітекс, ще два роки проходила замісну терапію – приймала метадон. Вдома вирощувала марихуану для власного вживання. Через два дні після жахливого інциденту Вуйців попросив Бойко, як і раніше, принести пакети і мішки. Після випадку з Ігорем Струтинським вона вже знала, для чого вони. Посеред ночі Вуйців і Бойко винесли запаковані частини тіла Кучерака до тієї ж недобудови на вулиці Вовчинецькій.

Ймовірна третя жертва 
Під час засідання, що відбулося 17 червня, стали відомі ще деякі подробиці із приватного життя Ігоря Вуйціва. Зокрема, через ревнощі стоматолог здійснив напад із ножицями на ще одного чоловіка – колишнього хлопця Бойко – Дмитра Р., з яким остання мала стосунки з 2003 до 2009 року. Сталося це в середині вересня минулого року, коли хлопець опинився в квартирі-кабінеті обвинуваченого. «Взявши ножиці, Вуйців почав за ним бігати. Він зачепив Дмитра ножицями біля носа і біля ока. Дмитру вдалося відкрити двері, вибігти і втекти», - розповіла на суді Бойко. За її словами, Ігор Вуйців сказав начебто жартома: «Можеш не спішити, ти прийшов на свій похорон», а на його обличчі була посмішка.

Підсумовуючи майже двогодинне судове засідання у резонансній справі, варто зазначити, що обвинувачена Бойко кається і визнає свою вину в тому, що допомагала приховати сліди злочину та мовчала про скоєне. Каже, боялася Вуйціва, який погрожував Юлії фізичною розправою, якщо вона його видасть…

Суд продовжив запобіжний захід для обвинувачених на 60 днів: Вуйціву – тримання під вартою, а Бойко – домашній арешт. Наступне судове засідання відбудеться 12 серпня.