Справа Подільського: Прикарпатська міліція невдовзі візьметься і за Руслана Коцабу


Нагадаємо, що вчора відбулася позапланова прес-конференція прикарпатських правоохоронців щодо кримінального провадження у справі Андрія Подільського – голови політвиконкому ВО «Тризуб».

Начальник відділу слідчого управління УМВС в Івано-Франківській області Олександр Яремчук повідомив, що 22 серпня надійшло телефонне подомлення, що житель Галича виробляє та розповсюджує фальсифіковану продукцію. Повідомлення, згідно законодавства, було зареєстроване в журналі єдиного обліку.

Правоохоронці переконують, що обшук проводився з дотриманням чинного законодавства, а працівники правоохоронних органів діяли виключно в межах правового поля, відповідно до чинного законодавства. «Ніяких політичних мотивів чи переслідувань, як про це повідомляють у ЗМІ нема і не може бути», - говорять у СЗГ УМВС в Івано-Франківській області.

Наразі тривають слідчі дії. Поки що підозру про причетність Андрія Подільського до скоєного правопорушення не оголошують, а причетність «тризубівця» до інциденту з’ясовують. Згідно порушеної статті, винуватцю, на розгляд суду, «світить» штраф у сумі 150 неопадаткованих мінімумів, або арешт, або позбавлення волі на строк до 3-х років.

Також міліція не з’ясувала особу інформатора, що повідомив про можливість скоєного правопорушення. Над встановленням його особи наразі працюють. В УМВС в Івано-Франківській області наголошують, що зобов’язані реагувати на подібного роду інформацію.

Також начальник відділу слідчого управління УМВС в Івано-Франківській області Олександр Яремчук заявив, що правоохоронці будуть реагувати на публікації у ЗМІ з приводу затримання Андрія Подільського. Олександр Яремчук зауважив, що публікації на деяких інтернет-видань, які висвітлювали обшук у Подільського, прямо ображали честь і гідність працівників УМВС в Івано-Франківській області. На такі висловлювання працівники міліції обіцяють відповідне реагування.

Проте, як саме реагуватимуть правоохоронці на публікації у ЗМІ – невідомо. Це вирішуватимуть після слідства по справі Андрія Подільського.

Зауважимо, що найбільш гостро на обшук в квартирі «тризубівця» Андрія Подільського висловлювався журналіст, блогер та громадській діяч Руслан Коцаба. Минулого тижня він опублікував відео із своїми коментарями щодо обшуку в помешканні Подільського.

Відео публікуємо нижче.