Стало відомо, коли у Франківську повноцінно їздитиме громадський транспорт


У п’ятницю, 22 травня в Івано-Франківську відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Як відомо, з 22 травня, стартує другий етап послаблення карантину. Таке рішення вчора, 20 травня, прийняли на засіданні Кабміну, пише Бліц-Інфо.

Міський голова Руслан Марцінків розповів, що оскільки карантин є адаптивним, послаблення у різних регіонах можуть впроваджуватись у різний період. Оскільки в Івано-Франківську найбільша кількість захворювань в області, то відповідне рішення ще має прийняти міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та тимчасова міська протиепідемічна комісія. За словами мера, вчора відповідна комісія вже збиралась в ОДА.

Відтак, вже відсьогодні у місті буде дозволено роботу стоматологічних клінік та кабінетів, проведення спортивних заходів загальною кількістю до 50 учасників без глядачів, релігійних заходів зі вставленою кількістю присутніх.

Водночас громадський транспорт повноцінно запрацює у місті з понеділка, 25 травня. До цього часу автобуси та тролейбуси й надалі їздитимуть тільки зранку та ввечері і здійснюватимуть спецперевезення.

«Роботу дитячих садочків буде відновлено з 1 червня. Має працювати не менше 10 дитсадків, адже 5 це замало. Також з 1 червня можна працювати буде приватним дитсадкам. Місто велике, тож дитсадок має бути відкритим у кожному мікрорайоні», - зауважив Марцінків.

Однак, заступник міського голови Олександр Левицький вважає, що дитсадки потрібно відкривати не всі зразу.

Працюватимуть дитсадки за визначеними Урядом правилами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!