Стало відомо, коли на вулиці Івано-Франківська виїдуть нові тролейбуси


Вже до кінця вересня на вулицях Івано-Франківська з’являться сім нових білоруських тролейбусів.

Про це в розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо повідомив директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк. За його словами, нові тролейбуси привозять постійно.

«Наразі вже приїхали три, два в дорозі і ще два на митниці. В понеділок будуть вже всі сім з першої партії, а до кінця вересня вони виїдуть на маршрути.  До кінця жовтня приїде наступна партія 13 штук. І ще дев’ять до середини листопада», - каже Голутяк.

Загалом планується, що кінця року на франківські вулиці виїдуть всі 29 великогабаритних низькопідлогових тролебусів виробника «Белкоммунмаш».

«Наразі вони будуть їздити по старих маршрутах, а з часом будуть продовжені нові. Коли введемо сім нових в експлуатацію, а сім старих «Шкод» знімемо. І так щоразу, коли будуть виїздити нові тролейбуси. Плануємо всі старі «Шкоди» познімати з маршрутів. Два старі тролейбуси залишимо для навчання, два для музею. Решту будемо списувати чи продавати, якщо хтось захоче купити», - поділився планами очільник підприємства.

Що стосується водіїв, то за словами Голутяка, наразі їх достатньо.

«В кінці жовтня ми випустимо групу 9 чоловік. На ту кількість тролейбусів, що є зараз, водіїв достатньо. Оскільки з часом тролейбусів побільшає, то будемо набирати ще одну групу», – підсумував Віталій Голутяк.