Стало відомо, кому в Івано-Франківську найлегше знайти роботу


В Івано-Франківську функціонує дев'ять професійно-технічних навчальних закладів, які здійснюють підготовку робітничих кадрів за більш ніж 50 професіями.
Про це сьогодні, 15 листопада на засіданні виконавчого комітету розповіла начальник управління праці Наталія Дмитраш, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Дмитраш зауважила, що незважаючи на це підприємства міста гостро відчувають брак кваліфікованих робітників у різних галузях. Також спостерігається ситуація, коли випускники професійно-технічних навчальних закладів не можуть працевлаштуватися за обраною професією, бо на неї немає попиту.

"Серед фактів, які ускладнюють працевлаштування випускників ПТУ є неповна відповідність підготовки спеціаліста сучасному ринку праці,дефіцит робочих місць за обраною спеціальністю, невідповідність компетенції випускників вимогам роботодавця; недостатній рівень взаємодії між навчальними закладами ПТНЗ і роботодавцями, низькі зарплати молодих працівників", - каже посадовиця.

За її словами, управління праці провело моніторинг вакансій на підприємствах комунальної сфери. Виявилось, що найбільш затребуваними професіями є слюсарі, електромонтери, водії, електрогазозварники. В той же час минулого року не вистачало електромонтерів, асфальтобетонників, трактористів, водіїв та майстрів з експлуатації мереж зовнішнього освітлення.