Стало відомо про найближчі плани щодо реконструкції Палацу Потоцьких


11 травня в Івано-Франківську стартує традиційне «Свято ковалів». Цього року ковалі знову радуватимуть нам ковальським мистецтвом на «Бастіоні». Крім того, вперше буде відбуватися ковальська точка «Нічне кування» в Палаці Потоцьких.

В цьому сенсі, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в прямому ефірі радіостанції «Західний полюс» розповів про найближчі плани щодо реконструкції в культовому Палаці, повідомляє WestNews.

«Палац Потоцький оживає. Як почали з «Карпатського простору», відтак там майже щотижня відбуватимуться події. Паралельно, почали поточні ремонти. Почали з мереж, протиаварійних робіт, підвели світло на території», – розповів очільник Івано-Франківська.

«Будови на території будуть збережені. Незабаром почнемо ремонтувати перший корпус зараз. Там буде розміщено адміністрацію, а також невеликий музей. Для того, щоб люди заходили, могли щось подивитися. Разом із ініціативою «Франківськ який треба зберегти» ми прийняли рішення розмістити в цьому музей двері, які вже не можна реставрувати, але потрібно зберегти», – наголосив мер.

«Крім того, маємо обіцянку на грант від Європейського союзу на розробку проектно-кошторисної документації на Палац Потоцьких. Тому паралельно робимо ці роботи. Але територія має жити. Там чудовий парк. Ми там частину території засипали крошкою. Тобто намагаємося упорядковувати місце», – додав він.

За словами Руслана Марцінківа, під час фестивалю «Карпатський простір» зібрав кошти в сумі 65 тисяч гривень на відновлення Палацу Потоцьких.

«Це невелика сума, але все одно приємно, якби ми збирали певну суму під час міських подій. Тому запрошую усіх на «Свято ковалів», – резюмував міський голова.